ale to szkiełko niestety nie do D700. Do D300 OK.
Szukaj
ale to szkiełko niestety nie do D700. Do D300 OK.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Podpisze się pod ta rada. Z w/w "duetem" nie może być źle(choć zamieniłbym N50 na S50, żeby było jeszcze lepiej ...).
Zostaw może trochę środków na oprogramowanie, archiwizacje zdjęć i, jeżeli nie masz, to na w miarę szybki komputer i dobry ekran.
P.S S90 to bardzo dobry kompakt i można go używać nie tylko jako "małpkę". Największą jego zaleta poza jakością zdjęć, to to, ze jest malutki. Kilka próbek zrobionych jego "braciszkiem" G11 masz tutaj
Powodzenia i dobrej zabawy.
Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 31-12-2009 o 19:29
zrób inaczej napisz czego nie potrafia te zestawy ....
3. analog - wiec wszystkie wady i zalety analoga ... kompakt ... zawsze to tylko kompakt - zawsze 2 przedmioty - nie sprawdza sie wg. mnie ...
2. af i szybkie akcje .... właśnie foty rodzinne tego wymagają mam dzieci to doskonale wiem ze szybciej się przemieszczają niż gracze koszykówki
1. brak filmów .... i "plastyki" ja ja juz znalazłem w swoim D700 - nauczyłem się
co ci jest najmniej potrzebne ???
MZ wiesz co chce fotografować. Na drugim miejscu jak mówią fachowcy jest optyka a na kolejnym body. W wielu wypadkach trzeba mocno precyzować możliwości szkieł w kontekście body. Można powiedzieć, że wybierając N24-70 kierujesz się w kierunku D700. Reszta w wybranej przez ciebie kolejności
Waldo 2008
D700+D300+MB-D10 N28-70/2,8 N70-200/2,8VR N200-500/5,6VR S150/2,8 Macro TC-20E III SB910 i nogi.
nie ma tak łatwo...
ale z własnego doswiadczenia jeżeli...
weź analoga. Serio. Cyfra jest fajna ale wyobraź sobie, ze za 20 lat przegładzasz płytki ze zdjęciami (jeżeli je odczytasz...)... przecież to nonsens jest....
Ważne rzeczy robisz na HP5 i masz 200 lat z głowy... film wytrzyma... ze dwa razy tyle
Ja tak zrobiłem. Sprawy codzienne D2Xs a jak ma być coś ważnego F100 + HP5.
Dodatkowo: frajda z przeglądania stykówek? bezcenne...
Chcesz Canona? fajny ale zanim go wybierzesz wypróbuj jak działa AF...
Pozdr
Ostatnio edytowane przez sebar1 ; 31-12-2009 o 23:04
D700 + N50 f1.4G / N105VR Micro f/2.8G / Tokina 400 AT-X f/5,6 / N28-105D
a ja powiem krótko.
studio - canon
reportaż - nikon
pasjonatctwo (tak to się odmienia) - analog.
nikon jednak stawiał bym na d300 i szkła takie jakie trzeba, niż FX i jeden standard.
canon nowa piątka do studia jak znalazł jest, a do tego nie taka znowu droga. do tego 85 (któraś bo mają ich dużo) i reszta kasy na lampy i inne śmiecie studyjne.
analog mnie osobiście nie przekonuje jakoś. jestem dzieckiem cyfry![]()
Dyskietka 3,5" o pojemności 1.44 MB. Używana jest do dzisiaj. Wprawdzie teraz w pewnych przypadkach tylko, ale jeszcze kilka lat temu w powszechnym użyciu. Data premiery: rok 1987. 22 lata temu. Wprowadził ją na rynek IBM wraz z serią komputerów PS, notabene z tej serii pochodzi też wtyczka PS2 dla klawiatury i myszy. Nie mówiąc już o tym, że co jakiś czas każdy rozsądny człowiek robi sobie kopie bezpieczeństwa. I robi to na nowszy technologicznie nośnik, z CD na DVD, a wkrótce z DVD na Blueraya.
200 lat? Fiu, fiu. Super sprawa. Ciekawe tylko czy grzyb i wilgoć na to pozwolą. A co jeśli chciałbys mieć kopie filmów? Kontrnegatyw, zgoda, ale wtedy stracisz na jakości, cudów nie ma. A nośnik cyfrowy? Klonujesz, juz na nawet nie kopiujesz, bo kopia jest dokładnie taka sama jak orginał.
I jeszcze jedno, do ceny analoga proponuję doliczyć skaner. W przypadku dużego obrazka - cenę sprawdź sam.
The name of the game is to fill the frame.
chyba ci nade mną strasznie marudzą, ale lepiej nie kupuj średniego formatu, potem na nic innego nie będziesz chciał patrzeć![]()
Skontaktuj się z nami