Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Sacrum - profanum.

Bez zbędnych wstępów. Ostatnio okazało się, że tytuł wcale nie jest tak dla wszystkich oczywisty. Zatem nie musi on odgrywać żadnej większej roli. Jak zwykle proszę o ocenę zdjęcia.
    Może klimatem w sam raz poprawię komuś humor, przed nowym rokiem

Zapraszam.

*

*

Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

woda
    Gość

Domyślnie

Tym razem ja jestem generalnie na nie. Nie pasuje mi prawa strona. Nie wiem co tam bylo dalej ale ciecie w tym miejscu sprawia wrazenie braku zdecydowania. I tym razem nie do konca jestem pewien konwersji. Z plusow to podoba mi sie jak to u Ciebie wyrazistosc. Widac niemal kazda cegielke i zmarszcze na wodzie. Cholewka.. jak Ty to robisz

Domyślnie

Otóż w tym miejscu jest wysoka - z tej perspektywy niemalże tak wysoka jak katedra - fontanna.
    Zdradza ją Cień kładący się niemal na całej fotografii. Niestety nie w smak było mi umieszczanie owego "wodotrysku" na fotografii.
    Moim zdaniem, zdjęcie na takim cięciu (którego wcale nie uważam, za szczyt awangardy i zdecydowania) zyskało.

Dziękuję za komentarz!
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Woda leci w lewo. Wcześniej w Twoich pracach zawsze była widoczna ostrość, ale w tej pracy nie potrafię jej znaleźć. Ale kadr, jak dla mnie bardzo dobry.

Domyślnie

Podoba mi się zestawienie malutkiego człowieczka z wielkim kościołem. Jednocześnie razi cięcie z prawej. Napisałeś co jest przyczyną takiego kadru, ale to nie powoduje że odbiór jest lepszy. Może trze było poczekać aż fontannę wyłączą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barbi Zobacz posta
    Woda leci w lewo. Wcześniej w Twoich pracach zawsze była widoczna ostrość, ale w tej pracy nie potrafię jej znaleźć. Ale kadr, jak dla mnie bardzo dobry.
    Normalnie pewnie bym nie polemizował, jednak szlak przybrzeżny zbliża się z lewej strony w kierunku obiektywu. Być może perspektywa jest na tyle niefortunna, ze na małym obrazku nie jest to oczywiste. Jednak właśnie na tej perspektywie mi zależało.

Zarzutu o ostrości nie rozumiem kompletnie.

Cytat Zamieszczone przez tbogdanowicz
    Podoba mi się zestawienie malutkiego człowieczka z wielkim kościołem. Jednocześnie razi cięcie z prawej. Napisałeś co jest przyczyną takiego kadru, ale to nie powoduje że odbiór jest lepszy. Może trze było poczekać aż fontannę wyłączą.
    Cieszę się, że jednak ktoś to zestawienie dostrzega
    Niestety oczekiwanie na wyłączenie fontanny to tylko strata czasu. Z tego co wiem działa do późnych godzin nocnych. A wtedy jest już inny klimat fotografii. Poza tym z przyczyn czysto technicznych nie miałem okazji niestety odwiedzać tego miejsca więcej niż dwa razy.

Moim zdaniem taki kadr ma sens, nie tylko z powodu rzeczonej fontanny, ale przede wszystkim ze względu na ułożenie elementów i linii w nim znajdujących się.

Oczywiście nie mam monopolu na rację, choć zazwyczaj długo szukam idealnego (moim zdaniem) spojrzenia.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Ale piękna praca!
    Jak zawsze u Ciebie Grzegorzu doskonale.
    Człowiek na falochronie daje smaczek.

Domyślnie

Człowiek na falochronie daje smaczek.
    Również jestem tego zdania
    Hiszpanie za ten falochron by się obrazili pewno

Dzięki za odwiedziny!
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie