Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: pokrowiec na d3

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie pokrowiec na d3

Witam serdecznie forumowiczów. Mam pytanie do właścicieli korpusów serii d3, d2 . Otóż czy moze używacie jakiegos pokrowca na aparat i obiektyw w trudnych warunkach. Z racji zimy wybieram si ew teren i pewnie moge natrafić na opady lekkie śniegu lub deszczu. Prosiłbym o opinie i ewentualne sugestie.

Domyślnie

hmm a po co Ci jakikolwiek pokrowiec skoro masz najlepiej uszczelnioną puszkę nikona?
    Zwłaszcza skoro masz trafić tylko na lekkie opady śniegu i deszczu?
    Ja swoim d80 podczas ulewy robiłem z sabinką w sankach i nic im nie było a co dopiero d3
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

puszka jak puszka, ale nie wszystkie obiektywy sa uszczelnione, np. koledze w 70-300VR padl AFS po deszczu

uniwersalne pokrowce robi Kata, zapytaj np. w imfoto

Domyślnie

To że uszczelnione to wiem , ale na siłe nie chce tego sprawdzać, wolę si e zabezpieczyć, będę uzywał z 24-70 i 70-200 . Wole dmuchać na zimne... Do tego dojdzie jeszcze mróz pewnie , więc wole si ezabezpieczyć.

Domyślnie

na 70-200 think tank wypuscil wlasnie cos takiego

http://photorumors.com/2009/12/25/th...ils-exclusive/

ja i koledzy korzystalismy z pokrowcow tej firmy na dlugie tele i mozemy szczerze polecic

Domyślnie

a w Polsce gdzieś to kupowałeś?

Oszczędny w słowach Awatar Paput
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

@kojot3.0

Ostatnio zanabyłem do d2x'a + 70-200/2.8 pokrowiec KATA e-702. Sprawuje się świetnie, tyle tylko że ja focę w prawie ekstremalnych warunkach
    Nikon D2x| Nikon D60 | Sigma 70-200/2.8 | Soligor 19-35/3.5-4.5 | Tokina 150-500/5.6 | SB-28
    szczera chęć nauki i samokrytyka jest najważniejsza

Domyślnie

Najlepszy pokrowiec to gumka recepturka i torebka foliowa. Tani, nie szkoda jak się zbrudzi czy rozedrze, można mieć przy sobie kilkanaście sztuk, a jak zabraknie to bierzemy za darmo w każdym sklepie.

Ja kiedyś napaliłem się na filmowanie pod wodą na wakacjach, więc w dwie torebki zapakowałem kamerę i przy obiektywie mocno ścisnąłem taśmą. Zanurzałem kamerę w sumie tylko przez 5 minut, ale była cała sucha i do dzś działa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Ja kiedyś napaliłem się na filmowanie pod wodą na wakacjach, więc w dwie torebki zapakowałem kamerę...
    Szczerze podziwiam za odwagę.
    Żeby doprecyzować - mówisz o tych cieniutkich, foliowych siateczkach jakie są w marketach?
    Nikon L20 + MB-D10 + SB-900 + C17-40
    Nigdy nie oceniaj człowieka po kilku postach z forum bo będziesz nikim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MikeS Zobacz posta
    Szczerze podziwiam za odwagę.
    Żeby doprecyzować - mówisz o tych cieniutkich, foliowych siateczkach jakie są w marketach?
    Nie dyskryminujmy siateczek z marketów, gumy do życia też są cienkie a spełniają swoje funkcje
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów