Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie 3 córy + synowa

1. Zuzia
    2. Klaudyna
    3. Ancymon
    4. Przyszła synowa Monia

Krytyka, wskazówki mile widziane.

Domyślnie

jednak wydaje mi się że świecenie centralnie lampą nawet z dyfuzorem bardzo spłaszcza obrazek i jak dla mnie na NIE, no może poza ostatnim bo super aparat Ja proponuje odbijać światło od czego się da, albo w bok od ściany albo walić w sufit z kontrą od tego plastiku co jest w lampie jakoś wypadło mi jak się na to mówi, ale co ja tam wiem sam dopiero zaczynam zresztą zapraszam do moich portretów ptzieci, Portrety i Katarzyna
    http://skrety.plfoto.com...upragnione D700 + N20-35 2.8 / S50 1.4 / N80-200 2.8D

Domyślnie

Oświetlone było dwoma lampami studyjnymi. To moje początki w tej materii. Dzięki za wskazówki.

Domyślnie

pierwsze jest sympatyczne i zabawne, oczka lepiej zeby były otwarte.
    Ancymon to imię ? Córa ładna i fotogeniczna. Pociagnąl bym ją w kierunku modelingu

A no i Monię chętnie bym tez zobaczył, bo zdjęcia sprzętu mam w katalogach
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Słusznie, Ancymon to oczywiście Ania, aż się pali do zdjęć, no ale z czasem u mnie kiepsko i ciągle jej odmawiam Dzięki.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Pierwsze jest przefajne. Pierwsza klasa! Życie, energia, radość. Cudowne.
    Pozostałe OK, ale zwykłe. Na trójce za mało ciekawego światła. Miła panienka i ładna buzia, fajne do albumu, ale światło za mało interesujące.

Cytat Zamieszczone przez kokos Zobacz posta
    Słusznie, Ancymon to oczywiście Ania, aż się pali do zdjęć, no ale z czasem u mnie kiepsko i ciągle jej odmawiam Dzięki.
    No to załatwione! Poszukuję miłych modelek! Tylko trochę za daleko....

Domyślnie

Była by pewnie najszczęśliwsza na świecie gdyby mogła pozować do zdjęć jakiemuś profi, ojciec to wiadomo cienias. Pzdr.

Domyślnie

Jeśli konkurentka (Ania) robi takie foty jak wygląda to nie zasłaniaj się brakiem czasu tylko daj dziecku aparat. Każdy boi się konkurencji ale jeśli chodzi o ciebie to pozostanie w rodzinie.
    Podoba sie cały set.
    Waldo 2008
    D700+D300+MB-D10 N28-70/2,8 N70-200/2,8VR N200-500/5,6VR S150/2,8 Macro TC-20E III SB910 i nogi.

Domyślnie

Ależ ja im dałem aparat i póki co niewiele z tego wynika. Poczekamy zobaczymy

Domyślnie

przyjemny secik - córki ładne, tylko gratulować rodzicom, ale fakt faktem światło wyszło nieco płasko. Prawdopodobnie lampy ustawiłeś "skrzydłowo" w równej odległości po bokach i na podobnej mocy. Proponowałbym przesunąć je w takim ustawieniu po okręgu, tzn. środkiem okręgu jest modelka natomiast lampy w tym ustawieniu przesuwasz w jedną stronę po obwodzie. Modelkę od strony kadru będziesz miał ładnie i równo oświetloną, natomiast druga strona nabierze więcej cienia. Ewentualnie zdjąć mocy na jednym z softboxów. Ale to tylko takie moje wskazówki - sam eksperymentuje w tej materii. Pomyślności w Nowym Roku
    P35 | Zeiss ICON | Psix | D700 | S5 Pro | SZKŁA | LAMPY | OKO
    www.vapstudio.net

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów