Szukaj
jednak wydaje mi się że świecenie centralnie lampą nawet z dyfuzorem bardzo spłaszcza obrazek i jak dla mnie na NIE, no może poza ostatnim bo super aparatJa proponuje odbijać światło od czego się da, albo w bok od ściany albo walić w sufit z kontrą od tego plastiku co jest w lampie jakoś wypadło mi jak się na to mówi, ale co ja tam wiem sam dopiero zaczynam
zresztą zapraszam do moich portretów pt
zieci, Portrety i Katarzyna
http://skrety.plfoto.com...upragnione D700 + N20-35 2.8 / S50 1.4 / N80-200 2.8D
Oświetlone było dwoma lampami studyjnymi. To moje początki w tej materii. Dzięki za wskazówki.
pierwsze jest sympatyczne i zabawne, oczka lepiej zeby były otwarte.
Ancymon to imię ?Córa ładna i fotogeniczna. Pociagnąl bym ją w kierunku modelingu
A no i Monię chętnie bym tez zobaczył, bo zdjęcia sprzętu mam w katalogach![]()
I'm not always right, but I'm never wrong...
Słusznie, Ancymon to oczywiście Ania, aż się pali do zdjęć, no ale z czasem u mnie kiepsko i ciągle jej odmawiamDzięki.
Pierwsze jest przefajne. Pierwsza klasa! Życie, energia, radość. Cudowne.
Pozostałe OK, ale zwykłe. Na trójce za mało ciekawego światła. Miła panienka i ładna buzia, fajne do albumu, ale światło za mało interesujące.
No to załatwione! Poszukuję miłych modelek! Tylko trochę za daleko....![]()
Była by pewnie najszczęśliwsza na świecie gdyby mogła pozować do zdjęć jakiemuś profi, ojciec to wiadomo cienias. Pzdr.
Jeśli konkurentka (Ania) robi takie foty jak wygląda to nie zasłaniaj się brakiem czasu tylko daj dziecku aparat. Każdy boi się konkurencji ale jeśli chodzi o ciebie to pozostanie w rodzinie.
Podoba sie cały set.
Waldo 2008
D700+D300+MB-D10 N28-70/2,8 N70-200/2,8VR N200-500/5,6VR S150/2,8 Macro TC-20E III SB910 i nogi.
Ależ ja im dałem aparat i póki co niewiele z tego wynika. Poczekamy zobaczymy![]()
przyjemny secik - córki ładne, tylko gratulować rodzicom, ale fakt faktem światło wyszło nieco płasko. Prawdopodobnie lampy ustawiłeś "skrzydłowo" w równej odległości po bokach i na podobnej mocy. Proponowałbym przesunąć je w takim ustawieniu po okręgu, tzn. środkiem okręgu jest modelka natomiast lampy w tym ustawieniu przesuwasz w jedną stronę po obwodzie. Modelkę od strony kadru będziesz miał ładnie i równo oświetloną, natomiast druga strona nabierze więcej cienia. Ewentualnie zdjąć mocy na jednym z softboxów. Ale to tylko takie moje wskazówki - sam eksperymentuje w tej materii. Pomyślności w Nowym Roku![]()
Skontaktuj się z nami