Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Dylemat z Vaio

Domyślnie Dylemat z Vaio

Witam,
    mam możliwość kupna Sony Vaio, model VGN-FZ21Z - niby leżak magazynowy.

Jest on bardzo fajnie wyposażony:
    - c2duo T7500
    - 2 GB ramu
    - 320 GB dysk
    - nagrywarka bluray
    - ładny, zgrabny, itp.
    - dobrej jakości matryca

Niestety z tą matrycą jest właśnie problem. Na czarnym tle są widoczne hot piksele. Na białym, kolorowym, itp. czyli generalnie w codziennym użytkowaniu, jest to niewidoczne. Jednakże przy wyświetlaniu czarnej planszy rzuca mi się w oczy.

Nie jest to jeden czy dwa/trzy hot pixele, tylko co najmniej kilkadziesiąt rozsypanych po całej matrycy. Nie liczyłem ale myślę, że jest ich mniej więcej 50-80. Świecą na czerwono/zielono/niebiesko (czyli rgb .

Cena lapka to 2500 brutto z fakturą. Gwarancja niby 12 miesięcy, aczkolwiek serwis nie chce usunąć tej wady... nie wiadomo co będzie jak np. procek padnie.

Brać go, czy odpuścić i szukać czegoś innego (chociaż w tej cenie ciężko będzie dostać coś podobnego )?
    D300 | 17-55/2.8 | 50/1.8 | SB 800 | 4GB SanDisc Extreme III | LOWEPRO Micro Trekker 200

Domyślnie

odpuściłbym sobie ze względu na swoją wagę, słabą baterię, blureya
    nie wiem czy w przedmiotowym laptopie jest matryca WXGA 1280 x 800 (16:10)
    ale trudną ja nazwać matrycą dobrej jakości (ze względu na mała rozdzielczość

gwoździem do trumny są hot pixele,

poszukaj czegoś w ofercie ibm, za 2500 znajdziesz t60

Domyślnie

Hmmm... waga jest całkiem ok, bateria trzyma około 2 godzin a blurey to chyba nie wada?

Nie doprecyzowałem może - laptopa ma używać moja żona - poczta, www, office - word, powerpoint, itp. itd.
    Użytkowanie - 99% w domu/biurze, 1% poza.

Masz na myśli TEGO t60?
    Bo jeśli tak, to wiesz... nie te parametry, że o czymś takim jak design (a raczej jego brak) nie wspomnę
    D300 | 17-55/2.8 | 50/1.8 | SB 800 | 4GB SanDisc Extreme III | LOWEPRO Micro Trekker 200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boger Zobacz posta
    Hmmm... waga jest całkiem ok, bateria trzyma około 2 godzin a blurey to chyba nie wada?
    wybieram dvd,
    jeśli blurey, to jako element kina domowego

Cytat Zamieszczone przez Boger Zobacz posta
    Nie doprecyzowałem może - laptopa ma używać moja żona - poczta, www, office - word, powerpoint, itp. itd.
    Użytkowanie - 99% w domu/biurze, 1% poza.

Masz na myśli TEGO t60?
    Bo jeśli tak, to wiesz... nie te parametry, że o czymś takim jak design (a raczej jego brak) nie wspomnę

takiego t60 meczę, i bardzo mi odpowiada jego wygląd i trwałość
    każdemu co innego się podoba

na dniach znajomy kupił Notebook HP Pavilion dm3-1010ew
    wygląd powinien ci podpasować, nie wiem jak inne parametry

Domyślnie

ja mam od dwoch lat FZ21S i sobie chwale. jedyna wada to kiepski czas pracy na baterii.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Uprawnienia umieszczania postów