Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Domyślnie problem z ruterem

pomóżcie,
    bo ja już wymiękłem. Sąsiad ma kompa, starego. Do tej pory chodził na LANie. Ponieważ dokupił sobie laptopa z WiFi, postanowił dokupić ruter bezprzewodowy. Padło na Pentagrama. Laptopa skonfigurowałem bez problemu, wszystkie WEPy itd, śmiga aż miło. Do kompa, który stoi w drugim pokoju dokupił kartę WiFi USB Pentagram. System widzi sieć (75% sygnału), ale nie chce się połączyć. We właściwościach pokazuje nieprawidłowy adres IP (wybierany automatycznie). Trzeba wybrać napraw, wyłącza/włącza kartę i pobiera nowy adres. I jest OK. Aż do ponownego włączenia kompa. O co w tym biega?

Domyślnie

Może być konflikt pomiędzy softem dostarczanym przez producenta a tym w Windozie. Zobacz, czy kwestie obsługi połączenia są po stronie systemu, czy dedykowanego oprogramowania producenta. Przełączenie pomiędzy jednym a drugim powinno pomóc. W Windows we właściwościach połączenia sieciowego masz opcję przejęcia przez system obsługi łączenia.

Domyślnie

Wyłącz DHCP (albo jest wyłączone i IP jest wpisane takie jak laptop sobie pobiera i jest konflikt) i przydziel na stałe, szybciej siębezie łaczył i problem powinien zniknąć.

Uprawnienia umieszczania postów