Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Alpha MB-D10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Krótkie pytanie do użytkowników ALPHA Digital MB-D10:

Czy przy użytkowaniu występuje efekt opóźnienia reakcji aparatu na wciśnięcie spustu migawki na gripie...?

W poprzednim systemie używałem zamiennik firmy Travor i generalnie żałowałem, że pokusiłem się o tą oszczędność. Budowa, użyte materiały, praca pokręteł...wszystko pozostawiało wiele do życzenia. Jednak najgorszą wadą było właśnie wspomniane opóźnienie reakcji na wciśnięcie spustu migawki na gripie... Czasem nie występowało, ale częściej reakcja aparatu była spóźniona, nawet o dobrą sekundę...jak w kompaktach prawie
    Ostatnio edytowane przez quietstorm ; 05-01-2010 o 11:10
    FX | D700

Domyślnie

Ja nie zauważam żadnego opóźnienia
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

Nie ma opóźnień, a jeśli je masz, to sprawdź najpierw czy nie masz ustawionego opóźnienia wyzwalania migawki w korpusie. Jeśli nie, to walnięty grip - gwarancja - serwis
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Nie ma opóźnień, a jeśli je masz, to sprawdź najpierw czy nie masz ustawionego opóźnienia wyzwalania migawki w korpusie. Jeśli nie, to walnięty grip - gwarancja - serwis
    Pytam czysto informacyjnie, bo dopiero przymierzam się do tej Alphy. Pisałem o swoich doświadczeniach z poprzednim tego typu wynalazkiem firmy TRAVOR... to był dramat generalnie, niejednokrotnie uciekło mi ujęcie... miałem już nie pakować się w chińszczyznę, ale pozytywne opinie na temat Alphy zachęcają do rozważenia tej tańszej alternatywy.
    FX | D700

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów