Witam!
Co sądzicie o tym gripie?
Pozdrawiam
Szukaj
Witam!
Co sądzicie o tym gripie?
Pozdrawiam
może i kontrowersyjnie i dosadnie, ale powiem co myślę...
otóż mnie nie stać by do aparatu za 5 klocków zapinać zamiennik
tym bardziej że oryginał nieco staniał ostatnio
maniak ciemniowy minoltowy
ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
spotter.pl
No a mnie nie stać na oryginał... to znaczy stać mnie, ale mam jeszcze kilka potrzebnych wydatków. Np. porządny statyw, ale z kupnem się już zbieram od dwóch miesięcy.
maniak ciemniowy minoltowy
ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
spotter.pl
ja chyba jednak, jestem zdecydowany na zamiennik, tylko chcę się upewnić, czy nie "urwie" mi się po tygodniu.
kux ja Cię nie stać kup oryginał, tylko przypadkiem nie zapinaj innych obiektywów niż nikkory bo Ci pucha padnie (podobno sigmy i tokiny notorycznie palą elektronikę w body)
deerzet ja i sporo kolegów na forum używa tej alphy i wszyscy jesteśmy zadowoleni bardzo przyzwoita konstrukcja niczym nie odbiega od oryginału, polecam w 100%
N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,
Było sporo napisane na temat m.in tego zamiennika. W wielu egzemplarzach byly problemy z przechodzeniem z np z zasilania grip na body ( odwrotnie ok) . Są też tacy uzytkownicy, którym wszystko dobrze hula.
Wielu narzekało na nietrwałość tworzywa z którego zrobiony jest zamiennik i wypadkach urwania się śruby od gripa
Inna sprawa, że w oryginałach były problemy z uzytkowaniem 8xAA
.
. . . - - - . . .
Bla, bla, bla
i właśnie chodziło mi o takie odpowiedzi - dzięki
EDIT: a to prawda, że stosowanie gripa z akumulatorkiem 2500 lub 8xAA, powoduje szybszą prace D300?
Ostatnio edytowane przez Slawek Wojtczak ; 29-12-2009 o 18:19
nie wiem jak D300 ale s robi jedną klatkę więcej
N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,
z dodatkowym zasilaniem d300 robi 8fps, ale chodzi mi czy można zauważyć różnicę w szybkości AF. Jednym słowem czy aparat jest zwawższy?
Nikt nie wie, czy z dodatkowyn zasiolaniem w d300, można zauważyć zmianę w prędkości af
Ostatnio edytowane przez mpwt ; 30-12-2009 o 22:58
Skontaktuj się z nami