Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Kosciół Mariacki

Zapraszam do Katowic celem pooglądania. Najstarszy neogotycki kościół w mieście. No i proszę o krytyczne uwagi

1.

2.

Pozdrawiam
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

bombel
    Gość

Domyślnie

Niebo nie jest - jak widzę - mocną stroną tych fotografii.

Domyślnie

Jak miałbym wybierać to jedynka.
    D70s, 18-70........ i milion pomysłów na zdjęcia, które nie wiem jak zrobić

Domyślnie

Brak nieba no i ten kolor. Niezbyt podchodzi. Ale kadry się podobają.
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

poszedłbym w inną pogodę

Domyślnie

Głosował bym tak jak inni, nieba tragicznie brak. Na pierwszej jezusik załapał się spore na przepały, kadry ok. ale bez poszukiwań.

Domyślnie

Faktycznie, brak nieba jest zbyt wyraźny, ale na 2-gim zdjęciu również bardzo przeszkadza? Bichromia celowo - kościół jest okropnie brudny

Serdeczne dzięki za uwagi
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nem Zobacz posta
    Faktycznie, brak nieba jest zbyt wyraźny, ale na 2-gim zdjęciu również bardzo przeszkadza? Bichromia celowo - kościół jest okropnie brudny
    Wszystko jest kwestią gustu, więc nie ma absolutnych pewników. Czy brak nieba przeszkadza? Trochę tak, ale o wiele bardziej przeszkadza wyżarta biała plama w miejsce nieba, czy czegokolwiek, co tam miałoby być.

A z brudnej architektury da się zrobić arcydzieła fotografii, przykłady można znaleźć również na tym forum.

Domyślnie

Nem poleciłbym ci bardziej kościół ewangielicki na warszawskiej ma odnowioną elewację i nie jest taki "bródny"
    D70s, 18-70........ i milion pomysłów na zdjęcia, które nie wiem jak zrobić

Domyślnie

Właśnie podoba mi się to, że ta stara budowla tak wygląda. Ma przez to swój unikalny kimat. Pójdę tm raz jeszcze, ale w sprzyjającej pogodzie.

Dzięki za opinie.

Uprawnienia umieszczania postów