Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Domyślnie Plecak na rower do codziennego uzytku

Pozowlilem sobie zalozyc nowy temat, bo wyszukiwarka nie zwrocila mi zadnych sensownych wynikow.

Poniewaz nastala pogoda na rower, czas zaczac jezdzic dwusladem do pracy I tu pojawia sie problem: szukam jakiegos zgrabnego plecaka, do ktorego wejdzie mi body z zapietym szklem kalibru Tamrona 17-50, lampa i ew. jeszcze jeden nieduzy obiektyw (np. fish Samyanga), a oprocz tego zeszyt formatu A4 i jakies *******ki w stylu kanapki czy koszulka na zmiane. Gdyby dalo sie wyjac przegrodki foto, zeby zrobic jedna duza komore to juz w ogole byloby idealnie.
    Chcialbym, zeby ten plecak nie byl zbyt wielki - mam Fastpacka 350, ale on jest po prostu ogromny (o tym, ze przy okazji ciezki, nie wspominam) i niezbyt wygodnie mi sie z nim jezdzi.
    Szukam po prostu czegos malego na rower po miescie.

Jak patrzylem, to swietnie by sie sprawdzil Crumpler Nikon This, ale kupienie tego jest obecnie awykonalne.
    Kata Prism U tez wyglada bardzo fajnie, DR-465 tez nie jest najgorszy, tylko jakos obawiam sie czy aby na pewno owy wspomniany zeszyt A4 tam wejdzie.

Ma ktos moze jeszcze jakies inne propozycje?
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Hej,
    ja chwalę sobie modele lowepro z serii SlingShot. W zależności od ilości sprzętu można wybrać różne wielkości.

http://www.lowepro.com.pl/Products/S...ot_100_AW.aspx

Sprawdził się doskonale na rowerku, a podczas nieoczekiwanego spotkania mojego bicykla z samochodem dobrze chronił sprzęt w środku

KU

Domyślnie

Plecak Kata DR-465 jest na rower idealny, sam taki kupiłem ze względu na rower. Wejdzie tam wszystko co wymieniłeś, oprócz zeszytu A4, ale zawsze można kupić wersję 466 z kieszenią na laptoka i tam schować zeszyt.
    Jeżeli ktoś nie potrzebuje dużego plecaka, to ten model mogę śmiało polecić, jest lekki i wygodny.

Pozdrawiam.
    Nikon DX

Domyślnie

przyłączam się do kolegi kuku.

Sam posiadam slingshot'a 200 AW i bardzo sobie chwalę. Sprawdzony na rowerze - nie spada, nie przesuwa się i dobrze chroni sprzęt przy jeździe po wertepach. Z pojemnością też jest jak najbardziej OK - mieści wszystkie moje zabawki

----------
    doczytałem że chcesz tam jeszcze upchnąć zeszyt a4 - z tym będzie problem.
    przeżuć się na A5 - zmieścisz go spokojnie w komorze ze sprzętem
    Ostatnio edytowane przez Pioter_ ; 27-03-2010 o 16:34

Domyślnie

A jak się sprawuje np.przy całodniowym wypadzie na miasto? Czy wersja "jednonaramienna"jest w jakiś sposób bardziej uciążliwa dla pleców ,ramion?

Domyślnie

nie jest to zbyt uciążliwe, bo pasek jest szeroki, gruby i miękki. Dzięki temu obciążenie jest wygodnie rozłożone. Inna sprawa to oczywiście to, że zależy co tam włożysz.

Przy moich zabawkach, nawet jak zabieram wszystkie (inna rzecz, że nie jest tego wybitnie dużo), to jest całkiem znośnie.
    -------
    O!
    to mój setny post )

Domyślnie

Potwierdzam słowa kolegów. Używałem slingshota firmy kata i sporo z nim chodziłem. Dopiero po kilku godzinach odczuwałem lekki dyskomfort noszenia plecaka na jednym ramieniu. Oczywiście wszystko zależy od tego co w plecaku nosisz.

Domyślnie

małe pytanko do tematu, ktoś używa fastpack 200 ? lub tańszą wersją podobną Delta SX 2
    Nikon D60 | S18-125 HSM OS | Nissin Di622 II

Domyślnie

Czym się różni SlingShot 200 AW i 100 AW.
    300 wygląda na mniejszy

Domyślnie

różnią się rozmiarem oczywiście
    setka najmniejszy, trzysetka największy.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów