Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Pierwsze chwile.

Witam.
    To moja pierwsza fotografia (może ostatnia) wstawiana na forum znających się na fotografowaniu. I nie mówię tego z ironią, a ze szczerą nadzieją, iż przeczytam konstruktywne podpowiedzi co robić aby w przyszłości wychodziło lepiej. Zdjęcie zrobione N35mmf1.8; ISO 800;1/5s światło w domowych wieczornych warunkach.

1.
    pzdr.
    Ostatnio edytowane przez amidas ; 23-12-2009 o 21:48
    Uczę się..na D40/N18-55/N55-200/N35f1.8..a z dodatków sporo chęci

Domyślnie

Nie widać zdjęcia

Domyślnie

Przepraszam ale czułem że tak będzie. Robiłem wszystko krok po kroku aby wstawić zdjęcie i widzę, że nie wyszło.

Domyślnie

Może teraz.
    Ostatnio edytowane przez amidas ; 23-12-2009 o 21:50

Domyślnie

Dziękuję serdecznie. No więc resztę oddaję w dobre "oczy"

pzdr.

Domyślnie

No cóż technicznie nie jest to mistrzostwo, np. ostrość gdzieś uciekła .Ale złapałeś ulotną chwilę i pokazałeś uczucie czyli to co w fotografii najważniejsze. A opanowanie warsztatu przyjdzie z czasem. Ważne żeby ćwiczyć i pogłębiać wiedzę. Przekonany jestem że kiedyś zobaczymy fotki zapierające dech...Twojego autorstwa. Pozdrawiam świątecznie.

Domyślnie

W pełni sie zgadzam. W takim razie pierwsze moje pytanie. Czy było technicznie możliwe aby twarz mamy była nieostra, a dziecka tak, a znowu głębia taka jaka jest w oryginale?. Jesli tak to co powinienem zrobić ??

pzdr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amidas Zobacz posta
    W pełni sie zgadzam. W takim razie pierwsze moje pytanie. Czy było technicznie możliwe aby twarz mamy była nieostra, a dziecka tak, a znowu głębia taka jaka jest w oryginale?. Jesli tak to co powinienem zrobić ??

pzdr.
    Oczywiście że jest możliwe ale zależy to od kilku czynników np. ogniskowa obiektywu, przysłona . Robiąc tą fotkę obiektywem 35mm na przysłonie 1,8 nie oczekuj dużej głębi. Poczytaj o głębi ostrości. To wszystko masz na forum, poszukaj. Na forum znajdziesz odpowiedzi na prawie wszystkie pytania. Nasze forum to taka fotograficzna encyklopedia. Powodzenia.

Uprawnienia umieszczania postów