A to mi wystarczyZamieszczone przez JaW
. Jedna sabina czy 2
![]()
![]()
Szukaj
A to mi wystarczyZamieszczone przez JaW
. Jedna sabina czy 2
![]()
![]()
Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem
Jedna SaBinka poki co... ale marzę o drugiej![]()
Pozdrawiam - Jacek
www.fotojaw.com
JaW jako drugą byś kupował również SB-800, czy też SB-600 wystarczy jako druga lampa do mini studiaA co inni sądzą
![]()
![]()
Pozdrawiam, Maciek
Nie to ładne, co ładne, lecz to, co się komu podoba.||N D300|N MB-D10|N 24-70 N|N 60D Micro|SB 800|MF 055 Pro + 322RC2|L CompuTrekker Plus AW|| | Mój Mikołajek |
Nie mialem nigdy do czynienia z SB-600, czytanie specyfikacji tez mnie srednio podnieca... ale na pewno wystarczylaby jako boczne swiatełko - o ile ma wbudowana fotocele. Jak bede mial naskładane nieco kasy, to wtedy zaczne sie zastanawiac nad problemem, poki co totalny brak czasu na wszystkoZamieszczone przez kyllan
![]()
Pozdrawiam - Jacek
www.fotojaw.com
SB-600 i 800 srednio nadaja sie do studia, maja prawie zerowa moc.
Aaaaaa... to dlatego moje foty są takie ciemne...Zamieszczone przez gALL
![]()
Wybacz gALLu, ale wdepnales do dyskusji amatorow, ktorzy chca popstrykac sobie gdzies w kaciku, sama nazwa tematu na to wskazuje![]()
Pozdrawiam - Jacek
www.fotojaw.com
Zdjecia masz ciemne bo ... D70 NIEDOSWIETLA ;P
Ale cenowo to nie dla amatorow.
Koszt 2-3 lamp SB to cena jednego zestawu z funsporta. A ile mozliwosci wiecej.
Sam jestem amatorem, wybulilem na dwie lampy studyjne, fleszmiarke i wreszcie moge panowac nad swiatlem.
Owszem, mozna zamiast fleszmiarki i lamp powiedziec, ze jest cyfra i SBki ale uwierz mi to nie ten sam komfort. Zmienia Ci sie scena na wieksza niz biurko, maly pokoj i co ... d... zbita. Owszem czasem lampy typu SB sa idealne do doswietlania szczegolow, latwo ukryc za meblem (tak czasem uzywam SB-50dx) ale to nie to samo.
Jedno pocieszajace, ze uzywasz SBkow zamiast halogenow budowlanych.
AAAA, fucktycznie... a ja durny jeszcze zmniejszam moc lampki niekiedy...Zamieszczone przez gALL
Wybieram sie w sobote na sesje w starym, drewnianym zameczku w srodku lasu. W planie są tez fotki w zniszczonych barakach, w przyszlosci inne podobne miejsca. Oswietlisz takie scenerie zestawem z Funsportu?Zamieszczone przez gALL
Zestawik oparty na SB-800+SB-600+wbudowana+parasolki+statywy jest mobilny, a jego moc wystarczy do oswietlenia amatorskiej sesji zdjeciowej... tak mysle.
Halogeny odpadaja - brzydkie swiatlo i żrą jeszcze wiecej pradu niz funsporty.Zamieszczone przez gALL
Pozdrawiam - Jacek
www.fotojaw.com
JaW, życzę miłej sesji i pochwal się nowymi zdjęciamijeszcze trzy-cztery tygodnie się muszę wstrzymać a potem pewnie uśmiechnę się po jakieć techniczne porady z D70
![]()
to pisałem ja Jażąbek![]()
aha bo nie było mnie w zeszłym tygodniu...
[ Dodano: Sro 27 Kwi, 2005 ]
jeszcze pytanie jaką moc ma SB800 w przeliczeniu na Ws da się takie coś przeliczyć ?
Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem
Skontaktuj się z nami