Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 63 z 63

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martin204 Zobacz posta
    Ja znalazłem mały test (...) pcarena
    Przykro to stwierdzić, ale P. Redaktor nie ma zielonego pojęcia o czym pisze.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martin204 Zobacz posta
    Niestety nie znam angielskiego...
    a tłumacz google napisał bzdury...
    Ja znalazłem mały test http://pcarena.pl/articles/show/8635...w.html?from=25
    gdzie ten spyder nie wyszedł aż tak źle... powtarzam do zastosowań domowych ... tak jak w moim przypadku...
    pozdrawiam
    W tekście, który zacytowałem niemiecki naukowiec opisuje, jak to sobie potestowali kalibratory - kupili w sklepie po 20-100 sztuk każdego rodzaju, do tego wzięli laboratoryjne spektroradiometry Minolty za kilkadziesiąt tysięcy dolarów sztuka jako punkt odniesienia, a potem porównali uzyskane pomiary.

W teście PCarena jakiś chłop dostał od kogoś dwa kolorymetry i porównał se jeden z drugim, starając się wyciągnąć wnioski z tego, które wykresiki są ładniejsze.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 03-06-2010 o 23:12

Domyślnie

Ja się podepnę pod dyskusje. Jest szansa z kalibracją moich zabytków: crt Dell 992 na trynitronie i lcd Iiyama E433?
    W lcdku po ręcznej zmianie kolorków na kartę testową od czornyja biel przestała być ZIELONA!? i przybrała ładnego b. niminalnego zafarbu czerwieni (tak jak lubię)
    Po zabawie programem Gamma Panel według tej porady monitor wreszcie przestał straszyć przy-brązowioną krzaczastą czernią ale kolorki trochę się rozmyły.
    Po tych zabawach fotki i tak się różnią na na tych monitorach i z fotolabu, jedyną miarodajną oceną jest u mnie nowa drukarka Canon IP4700 na oryginalnych tuszu i oryginalnym papierze - wiadomo fabryczne profile.
    Mogę kupić P221W za 1000.- ale jak to ma być 1 sztuka z wystawy to chyba nie warto się interesować?
    Ostatnio edytowane przez pierote ; 07-06-2010 o 11:35
    D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów