Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: D700 i komputer

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

wlansie zainstalowalem Fast Picture Viewer i musze powiedziec ze dzia swietnie.....
    FX

Domyślnie

Witam, ja mam takie pytanko jak podlaczed700 do kompa kablem usb to w LR. mam podglad na wykonane zdjecie, jak podlacze kabel do drogiego kabla usb ( poprostu go przedluze o 5 m) lr nie widzi aparatu,moze ktos wie o co kaman? dzieki i pzdr.

Domyślnie

Jeśli dobrze zrozumiałem pytanie to chyba kaman? o te 5 m.

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez judasz Zobacz posta
    Witam, ja mam takie pytanko jak podlaczed700 do kompa kablem usb to w LR. mam podglad na wykonane zdjecie, jak podlacze kabel do drogiego kabla usb ( poprostu go przedluze o 5 m) lr nie widzi aparatu,moze ktos wie o co kaman? dzieki i pzdr.
    Max długość kabla USB to właśnie 5m, chyba że na łączniu zapodasz jakiś hub USB z własnym zasilaniem.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

no to jakas lipa , wlasnie moezylem kabel , ma 4m ( sory za pomylke) o tych 5 m czytalem juz .pzdr.

Domyślnie

ok, chlopcy i dziewczeta, wszystko gra, dzieki za pomoc, podpielem tak, od poczatku d700 oryginalnym kablem do czytnika kart z wejsciami usb, kabel czytnika przedluzylem wlasnie o 4 m do kompa, i jest cacy, mala wada, czytnik bedzie sie platal kolo aparatu cly czas, jakos go trzeba bedzie przymocowac do czegos, moze statyw ( cokolwiek) ps. cena kabla £2.98.
    pzdr i dzieki za podpowiedzi.

Domyślnie

Ja pracuje na każdej sesji na kablu z LRem. Kupiłem 5m kabla z hubem na końcu. Takie nieco większe gniazdko. Razem z kablem oryginalnym Nikona mam ok. 6 m na prace. Wszystko działa swietnie, bez wieszanie sie i pewnie, czasem po 5 - 7 godzin. Polecam takie rozwiazanie, tym bardziej, ze koszt takiego kabla to ok. 40 zł.
    Nie ma co myśleć o żadnym transmiterze, zbyt wolno transferuja. Na kablu, RAW idzie 3 - 4 sekundy.
    oko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez devilcape Zobacz posta
    Ja pracuje na każdej sesji na kablu z LRem. Kupiłem 5m kabla z hubem na końcu. Takie nieco większe gniazdko. Razem z kablem oryginalnym Nikona mam ok. 6 m na prace. Wszystko działa swietnie, bez wieszanie sie i pewnie, czasem po 5 - 7 godzin. Polecam takie rozwiazanie, tym bardziej, ze koszt takiego kabla to ok. 40 zł.
    Nie ma co myśleć o żadnym transmiterze, zbyt wolno transferuja. Na kablu, RAW idzie 3 - 4 sekundy.
    szukam takiego kabla , ale nie bardzo wiem o co chodzi , mozna prosic o jakiego kolwiek linka ? dzieki i pzdr.

Domyślnie

Ciężka sprawa z tym linkiem. Kabel kupowałem w sklepie komputerowym. Prosiłem gościa o 5 m kabla Usb. Facet zauwazyl, ze jest to max dla standardu usb i doradzil taki z hubem. Zadziałał i jest super. Ale to jakiś noname kabel. Nie znam marki i nic nie jest na nim napisane. Trzeba po prostu szukać kabla usb z hubem.
    oko

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów