Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Nikon FA

Domyślnie

Podświetlenie nie jest za bardzo potrzebne w warunkach, w jakich fotografuje się analogiem Przesłonę widać, LCD jakoś też świecie swoim bladym światłem, kompensacja się podświetla. Mnie tam nigdy nie brakowało światła w wizjerze
    Trybu P chyba nigdy nie użyłem, więc nie wiem.

Domyślnie

Naprawiony, działa
    Musiałem kupić jakiś aparat (tak nie do końca, mam i tak F801), bo podczas pleneru kichu1979 sprezentował mi rolkę .... Kodachroma 64 i w ten sposób mnie wrobił

Muszę teraz zrobić tym jakoś strasznie wysmakowane zdjęcia do końca 2010. Mam na to cały rok, ciekawe, czy zdążę
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 31-12-2009 o 19:54
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jeżeli będziesz się do tego zabierać jak ja, to nie zdążysz. Mam ze dwie Velvie i cztery Ilfordy, które od półtora roku siedzą w lodówce i czekają na TEN dzień Jak dotąd nie nadszedł... Z pięć razy chciałem zostawić cyfrę i wziąć na wyjazd tylko analoga ale za każdym razem lenistwo zwyciężyło i analog pozostawał*w domu. Inna sprawa, że nie mam skanera a ProfiLab skanuje cieniutko, no ale to tylko taka wymówka chyba...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Jeżeli będziesz się do tego zabierać jak ja, to nie zdążysz. Mam ze dwie Velvie i cztery Ilfordy, które od półtora roku siedzą w lodówce
    Ha, ha - ja mam jeszcze w lodówce metalową puszkę z Fotopan HL. I parę slajdów ORWO. Niedługo zyskają wartość zabytkową.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

W Bydgoszczy jest Muzeum Fotografii, znam kustosza. Podaruj mu eksponaty
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Rozczarujesz sie tym Kodachromem, serio. To material do archiwizacji.

Wkrec lepiej rolke Velvii 50 lub jak znajdziesz RSX 50/100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Rozczarujesz sie tym Kodachromem, serio.
    Trzeba spróbować legendy, póki to mozliwe.

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Wkrec lepiej rolke Velvii 50 lub jak znajdziesz RSX 50/100
    "normalne" slajdy to ja co nieco znam, choć generalnie obracałem się ciągle w kręgu tych samych materiałów. Preferowałem w pewnych sytuacjach Provię, w innych kodakowskie Ektachromy. Ciekawostka - asortyment kodaka na średni format i na mały obrazek się dość mocno różnił (w Fuji - nie). Lubiłem Ektachroma GX i GW - no ale tych filmów nie ma na mały obrazek. Velvie używałem dość rzadko, bo do zdjęć ludzi to jej nie radzę używać. Agfa mi nie leżała, Konica była słaba, nie miała odpowiedniej gęstości.
    Przegląd slajdów miałem fantastyczny, bo wywoływaliśmy usługowo diapozytywy dla połowy sporego w końcu miasta. Trafiało do nas wszystko. Czasami także kodachromy od niczego nieswiadomych fotografów.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów