Nie najgorsze to zdjęcie. Ma same plusy... Ładne światło, kolorystycznie dobre, kadr nie banalny ale coś jest z nim nie takNie wiem co ale coś tu mi nie leży... może to nawet kolejny jego plus
Szukaj
Nie najgorsze to zdjęcie. Ma same plusy... Ładne światło, kolorystycznie dobre, kadr nie banalny ale coś jest z nim nie takNie wiem co ale coś tu mi nie leży... może to nawet kolejny jego plus
Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo
Nooo powiem Ci, że widoczek z okna masz nielichyZ drugiej strony zaskoczony jestem ilością śniegu
U mnie zum beispiel tak jeszcze nie było ani razu
Ale może niedługo sie to zmieni (mam cichą nadzieję).
Kadr, jak już wcześniej napisano, bardzo ładny, miły w odbiorze... do tego pora popełnienia kadru zrobiła tutaj swoje... Niczego się nie czepiam, bo mi się podoba!
PZDR!
ArtBlog - moje początki
D90 / T17-50 / N35 / SB600 / parasolki, statywy i inne graty /
Nikon http://greg77.com/
u mnie na polnocy wiecej sniegu ...ale czasu na pstryki nie mam...mam wnerwa!
A fotka przyjemna , kolorki miodzio
ArtBlog - moje początki
D90 / T17-50 / N35 / SB600 / parasolki, statywy i inne graty /
Greg jako, że 99% Twoich zdjęć to panoramy mam jedno pytanie bo coś mi dzwoni ale nie wiadomo gdzie...
Wczytałem kiedyś, gdzieś, że panoramy lepiej jest robić w pionie ale nigdzie nie znalazłem wytłumaczenia - dlaczego ?
Jeśli przykładowo ma się obiektyw 18-55 to więcej łapie w poziomie aniżeli pionowo, dodatkowo w pionie potrzeba chyba więcej kadrów niż dla tego samego obrazu w poziomie...
Tak więc czemu pion ?
(BTW, jak widzisz, są ciekawsze miejsca w IRL niż klify)
Mieć takie widoki przez okienko- tylko pozazdrościć.![]()
Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo
Hmmm ale robiąc szerokim kątem można walnąć 3 zdjęcia w tym po jednym dla samego dołu i góry i chyba wychodzi to samo.
Poza tym z tego co czytałem to w Pionie należy robić zdjęcia tak aby co najmniej 1/3 lub 1/2 pokrywało się z poprzednim zdjęciem co chyba daje większą ilość kadrów...
Dlatego tak się zastanawiam, czemu pion skoro można tak samo w poziomie.. Chyba tak samo.![]()
Skontaktuj się z nami