Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Zima, mam i ja!

Domyślnie

Nie najgorsze to zdjęcie. Ma same plusy... Ładne światło, kolorystycznie dobre, kadr nie banalny ale coś jest z nim nie tak Nie wiem co ale coś tu mi nie leży... może to nawet kolejny jego plus
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Nooo powiem Ci, że widoczek z okna masz nielichy Z drugiej strony zaskoczony jestem ilością śniegu U mnie zum beispiel tak jeszcze nie było ani razu Ale może niedługo sie to zmieni (mam cichą nadzieję).
    Kadr, jak już wcześniej napisano, bardzo ładny, miły w odbiorze... do tego pora popełnienia kadru zrobiła tutaj swoje... Niczego się nie czepiam, bo mi się podoba!
    PZDR!
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Koholik Zobacz posta
    Nie najgorsze to zdjęcie. Ma same plusy... Ładne światło, kolorystycznie dobre, kadr nie banalny ale coś jest z nim nie tak Nie wiem co ale coś tu mi nie leży... może to nawet kolejny jego plus
    tiaaa... mam podobne wrażenie, choć kadr ciekawy, widzę tu jakieś 12 może 14mm ..
    może coś więcej o techniczych aspektach tego zdjęcia?
    ArtBlog - moje początki
    D90 / T17-50 / N35 / SB600 / parasolki, statywy i inne graty /

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arthuros Zobacz posta
    tiaaa... mam podobne wrażenie, choć kadr ciekawy, widzę tu jakieś 12 może 14mm ..
    może coś więcej o techniczych aspektach tego zdjęcia?
    7 kadrow pionowych z reki.....Tamron 17-50 na f8.....klejone w ptGUI, potem poprawki w NXie a na koniec dopieszczone PSem
    Cos jeszcze?
    Udalo sie uwiecznic ten bajkowy klimat

Domyślnie

u mnie na polnocy wiecej sniegu ...ale czasu na pstryki nie mam ...mam wnerwa!
    A fotka przyjemna , kolorki miodzio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    7 kadrow pionowych z reki.....Tamron 17-50 na f8.....klejone w ptGUI, potem poprawki w NXie a na koniec dopieszczone PSem
    Cos jeszcze?
    Udalo sie uwiecznic ten bajkowy klimat
    enough
    fotka fajna, spodziewałem się że to ryba, ładnie złączone.
    ArtBlog - moje początki
    D90 / T17-50 / N35 / SB600 / parasolki, statywy i inne graty /

Zbanowany
    Miasto
    Głogów

Domyślnie

Greg jako, że 99% Twoich zdjęć to panoramy mam jedno pytanie bo coś mi dzwoni ale nie wiadomo gdzie...
    Wczytałem kiedyś, gdzieś, że panoramy lepiej jest robić w pionie ale nigdzie nie znalazłem wytłumaczenia - dlaczego ?
    Jeśli przykładowo ma się obiektyw 18-55 to więcej łapie w poziomie aniżeli pionowo, dodatkowo w pionie potrzeba chyba więcej kadrów niż dla tego samego obrazu w poziomie...
    Tak więc czemu pion ?

(BTW, jak widzisz, są ciekawsze miejsca w IRL niż klify )

Domyślnie

Mieć takie widoki przez okienko- tylko pozazdrościć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Angadil Zobacz posta
    Greg jako, że 99% Twoich zdjęć to panoramy mam jedno pytanie bo coś mi dzwoni ale nie wiadomo gdzie...
    Wczytałem kiedyś, gdzieś, że panoramy lepiej jest robić w pionie ale nigdzie nie znalazłem wytłumaczenia - dlaczego ?
    Jeśli przykładowo ma się obiektyw 18-55 to więcej łapie w poziomie aniżeli pionowo, dodatkowo w pionie potrzeba chyba więcej kadrów niż dla tego samego obrazu w poziomie...
    Tak więc czemu pion ?

(BTW, jak widzisz, są ciekawsze miejsca w IRL niż klify )
    Czemu w pionie? Ja też często robię panoramy i zazwyczaj też stosuje kadry pionowe bo w ten sposób w jednym kadrze ma więcej nieba i więcej podłogi - mam wyższe zdjęcie. A że kadrów trzeba więcej to to już bzdura kadrów robi się tyle ile trzeba
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Zbanowany
    Miasto
    Głogów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Koholik Zobacz posta
    Czemu w pionie? Ja też często robię panoramy i zazwyczaj też stosuje kadry pionowe bo w ten sposób w jednym kadrze ma więcej nieba i więcej podłogi - mam wyższe zdjęcie. A że kadrów trzeba więcej to to już bzdura kadrów robi się tyle ile trzeba
    Hmmm ale robiąc szerokim kątem można walnąć 3 zdjęcia w tym po jednym dla samego dołu i góry i chyba wychodzi to samo.
    Poza tym z tego co czytałem to w Pionie należy robić zdjęcia tak aby co najmniej 1/3 lub 1/2 pokrywało się z poprzednim zdjęciem co chyba daje większą ilość kadrów...
    Dlatego tak się zastanawiam, czemu pion skoro można tak samo w poziomie.. Chyba tak samo.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów