Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Domyślnie

To też kwestia przyzwyczajenia. D90 z gripem, z 18-105 i lampą Nissin di622 to już naprawdę kawał cegły A z gripem trzyma się przyjemnie, ale to też zależy od wielkości dłoni. Jedno co jest niewygodne to w przypadku robienia zdjęć z gripem pionowo to złączka do statywy. Uwiera jednak i trzeba zdjąć.

Domyślnie

W sumie ja złączkę zawsze zdejmowałem po skończonych fotkach na statywie. Ale faktem jest, że przeszkadza.
    Aparat + szkła.

Domyślnie

przekonaliscie mnie, i sprawdzalem w sklepie, faktycznie, niebo a ziemia z gripem
    co do wyboru zamiennik czy orginal nie mam watpliwosci, jezeli stac na aparat to i na grip rowniez powinno
    zycie mnie nauczylo ze z zamiennikami to same problemy, a co oryginal to orgyinal
    dzieki serdeczne za opinie, bardzo mi pomogly
    D90, Nikkor 18-105 DX , Nikkor DX 35mm/1,8 , SB-900 ,DK-21M ,Lowepro 100AW Sling

Domyślnie

Posiadanie gripa to nie tylko wygląd bardziej pro ale właśnie zdecydowana poprawa ergonomii. Zresztą nie chodzi tu tylko o pionowe kadry. Aparat z lampą, tak jak koledzy wyżej pisali, trzyma się ch****o , jest bardzo niewygodnie. Dodatkowo plusem jest zasilanie (2x akku). Także joshua go go go do sklepu

Domyślnie

Przemyśl jednak sprawę zamiennika, ja mam zamiennik Jenis J-ND80 pro i mam tam w nim kilka dodatkowych funkcji, takich o które Nikon zubożył oprogramowanie. Nigdy nie wiadomo kiedy to się przyda.
    D90|N18-105VR|N50|T55-200|Samyang 8|N70-300VR|SB-900|Elektronika FE-27
    http://spongo.pl

Domyślnie

Niestety sb-900 to klocek i nawet z D700 i gripem nie lubię mieć podpiętej tej lampy. Dlatego też moją ulubioną lampką jest sb-600 i ją najczęściej podpinam Mała, zgrabna i wcale nie taka słaba. Jakby jeszcze mogła pracować jako sterownik w CLS....

Domyślnie

Ja również mogę polecić gripa do takiego zestawu. Osobiście ściągam gripa tylko podczas długich wędrówek w góry, kiedy liczy się waga i rozmiar aparatu. Na co dzień, D90 i MB-D80 są jak jedność.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spongo Zobacz posta
    Przemyśl jednak sprawę zamiennika, ja mam zamiennik Jenis J-ND80 pro i mam tam w nim kilka dodatkowych funkcji, takich o które Nikon zubożył oprogramowanie. Nigdy nie wiadomo kiedy to się przyda.
    Pochwal się, jakie to dodatkowe funkcje. Z tego co widać na zdjęciach to: zegar. stoper i chyba kalendarz, może czegoś nie zauważyłem.
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XXL Zobacz posta
    Pochwal się, jakie to dodatkowe funkcje. Z tego co widać na zdjęciach to: zegar. stoper i chyba kalendarz, może czegoś nie zauważyłem.
    zdaje się że zdjęcia z interwałem czasowym takie ficzery umożliwiają robić - ale pewności nie mam
    Niektórym może to być potrzebne...

Domyślnie

Podałem wcześniej model jaki posiadam, proszę sobie wygoglować
    Te dodatkowe funkcje to interwał, uruchamianie na czas, i stoper który czasem się przydaje przy długich ekspozycjach.

Uważam, że to powinno wszystko być w menu aparatu... niestety Nikon tak nie uważa
    D90|N18-105VR|N50|T55-200|Samyang 8|N70-300VR|SB-900|Elektronika FE-27
    http://spongo.pl

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów