Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Post Nikon D2xs - kupno

Witam
    Chciałbym zasięgnąć waszej opinii co do oferty kupna aparatu, a mianowicie chodzi o Nikosia D2xs ( Body,Pasek,Ładowarka, Bateria) w cenie 2500zł. Oglądałem go na zdjęciach i wygląda prawie jak nówka - lekkie białe ślady wytarte na gumie gripu, ale w moim D90 też takie mam, wystarczy przetrzeć mokrą szmatką i znikają . Od jakiegoś czasu szukam dla siebie jakiegoś korpusu z serii D, tak żeby pobawić się czymś solidniejszym od D90 bez obaw że mi zamoknie itd. . Nigdy nie miałem okazji mieć ani D2 ani D3 w ręce więc nie wiem jak z ergonomią, ale D1x mi pasował więc wnioskuję że D2 będzie jeszcze lepszy, z tym że D1 był kupowany jako uzupełnienie mojej kolekcji aparatów jako pierwszy nieanalogowy aparat ( Posiadam Nikon F . F2, F3 , F3HP, F3AF , F4 , F5 , F6 , FM, FE, oraz kilka Nikkormatów. Do aparatów posiadam prawie wszelki osprzęt czyli lampy, gripy, matówki,motory itp. Do większości również oryginalne pudełka z wszelkimi papierami jakie były zapakowane w środku)

Pozdrawiam i czekam na waszą odpowiedź...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Ale na jaką odpowiedź? Mam wrażenie że zadałeś te pytanie aby pochwalić się sprzętem, czy warto dać 2500 zł za D2xs? TAK Warto. chyba, że jego przebieg wynosi 200 tyś.
    Canon & Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ragnar Zobacz posta
    Ale na jaką odpowiedź? Mam wrażenie że zadałeś te pytanie aby pochwalić się sprzętem, czy warto dać 2500 zł za D2xs? TAK Warto. chyba, że jego przebieg wynosi 200 tyś.
    Moim celem nie było chwalenie się kolekcją, jeżeli zostało to tak odebrane to bardzo przepraszam. Chodziło mi o to że chciałbym go kupić do użytku, a nie tak jak było to z D1x do kolekcji gdzie nieistotna jest dla mnie ilość klapnięć, ponieważ aparat i tak stoi nieużywany jako eksponat.

Domyślnie

Jeśli mechanicznie jest sprawny, matryca OK, przebieg jakiś ludzki itd to bierz śmiało za taką kasę jak nie kupisz to chętnie sam kupię więc gdyby coś to daj znać
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

zapewne widziałeś go na allegro, to aukcja a nie kup teraz cena zapewne znacznie wzrośnie, realna wartość tego sprzętu jest znacznie wyższa więc radzę się nie napalać
    Trzy puszki i kilka szkiełek - ot takie tam

Domyślnie

Jak to licytacja na allegro to łeeeee w życiu się nie zakończy na 2500zł lub 1800 (bo takie 2 licytacje są obecne) - jak się chce kupić D2X(s) to trzeba mieć na to przygotowane minimum 3500-4000zł jak nic a często i więcej
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

laska z allegro chce za tego D2xs 4500zł
    przebieg jest jakieś 26.570
    brak pudła i papierów
    Nikon FX Tamron Tokina Nikkor Sigma Lowepro Panagor

Domyślnie

Nie chodzi mi o licytacje na alledrogo . Mam oferte od znajomego ze Szkocji. Spokojnie jezeli ktos bedzie chetny do kupiena go w takiej cenie a ja sie rozmysle to dam wam namiary.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PietroPL Zobacz posta
    Mam oferte od znajomego ze Szkocji.
    Pierwszy raz w życiu słyszę o rozrzutnym Szkocie, a może on w kratę jest

Domyślnie

za 2,5 koła to pewnie że znajdziesz chętnych nawet z dziesięciu
    podaj przebieg ...
    Nikon FX Tamron Tokina Nikkor Sigma Lowepro Panagor

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów