Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Mb - d10 problem !

MB - D10 widzi EN-EL3e jako baterię rozładowaną mimo, iż jest 100 % naładowana...
    Czy ktoś wie co się mogło stać? Najlepsze, że w takim stanie mi przysłali grip z serwisu NIKON-DUESSELDORF..
    Wysłałem w zupełnie innej sprawie (wada łuszczącego się materiału obudowy)
    Nie dość, że zrzucili defekt na niewłaściwe użytkowanie w warunkach nadmiernej wilgoci to jeszcze odesłali niesprawny..... Wysłałem do Niemiec bo Wawa też odrzuciła reklamację...
    POMOCY!
    ... ból można dzielić, szczęście się mnoży... Nadzieja mnie miażdży w dłoniach Bożych ...

Domyślnie

A przed serwisem było ok ?
    Może środkowy styk nie łączy
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

Przed serwisem poza wadami "kosmetycznymi" nie występowały żadne wady mechaniczne...
    Styki przeczyściłem konsekwentnie dwa razy, testowałem z różnymi bateriami i z różnymi korpusami...
    ... ból można dzielić, szczęście się mnoży... Nadzieja mnie miażdży w dłoniach Bożych ...

Domyślnie

Wydaje mi się ze nie ma połączenia ze środkowym stykiem, może coś w środku się odlutowało lub urwało
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

ale pytam: jakim cudem?
    Niemcy odesłali grip w kosmicznie zabezpieczonej przesyłce (wielki + za to) ale co z tego? Jeśli wrócił zepsuty.. - z niemieckiego serwisu !!! - nie do wiary..
    Nie mam pojęcia co się mogło wydarzyć - na pewno nic w czasie transportu - nie w tych wypełnionych powietrzem woreczkach foliowych umieszczonych w kartonowym pudełku.
    (off: p.s. dlaczego nie można tu pisać literami drukowanymi?)

Uprawnienia umieszczania postów