Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Rozmowny Awatar andrstac
    Miasto
    Przededworze/Chmielnik/Kielce

Domyślnie

Ale w tychże manualach nie uświadczysz ani słowa o tzw menu serwisowym. Jest natomiast mowa o programach serwisowych: praktycznie do każdego modelu są dwa programy serwisowe; "Inspection & Adjustment" do regulacji AF, AE, i sprawdzania firmware, błędów, monitora, silnika AF, mikroregulacji AF, itp. oraz "Shooting image Inspection and Adjustment" do ustawniania parametrów przetwarzania obrazu z matrycy, mapowania hotów, itp.
    Tak wogóle, to myślę, że skoro jest w/w oprogramowanie, to "menu serwisowe"chyba nie istnieje...
    D7k, D80+MB;12-24/F4,70-200/F2.8,SB600,2xYN460II,3xRF602,A600+BH2,LP-FP200

Domyślnie

Bo to są repair manuale, a nie developers & hackers guide to Nikon
    Też nie wierzę w menu serwisowe. Może ew. są jakieś funkcje które można odpalić barcode'ami.
    Chcesz rozebrać puchę i coś podmienić to znajdziesz to w takim pdf z nodevice (no i można sobie porównać bebechy np. D90 i D300 ).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    jest
    Moim zdaniem odpowiedz wyssana z palca Mam service manual do d90 i tam nic o tym nie piszą jedynie ze aparat można podpiąć do PC i tam wszytko ustawiać. Wiec jeśli się mylę to proszę mnie oświecić.
    D90 + szkło + pełno "gratów" których przybywa

Domyślnie

No to w takim razie zacznijmy od innej strony... Gdzie można ściągnąć programy do aparatów? Mój D3 nie jest już na gwarancji, więc chętnie bym sobie pogrzebał

Domyślnie

Pewnie trza by się zaznajomić i postawić flaszeczkę komu trzeba z pewnej postępowej ulicy
    Ktoś ma takiego znajomego?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Mój D3 nie jest już na gwarancji, więc chętnie bym sobie pogrzebał
    Ooo, to tylko na złom już ;-P
    A może manual serwisowy + szlifierka i zrobisz z niego FX w kompaktowej obudowie?

Rozmowny Awatar andrstac
    Miasto
    Przededworze/Chmielnik/Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    No to w takim razie zacznijmy od innej strony... Gdzie można ściągnąć programy do aparatów? Mój D3 nie jest już na gwarancji, więc chętnie bym sobie pogrzebał
    Obawiam się że w necie (takim ogólnie dostępnym, również płatnym) nie będzie. Spędziłem niedawno cały weekend żeby znaleźć cokolwiek do cyfrowych nikonów... i nic. trzeba by mieć odpowiedni kontakt, albo dostęp do intranetu jakiegoś oddziału N
    D7k, D80+MB;12-24/F4,70-200/F2.8,SB600,2xYN460II,3xRF602,A600+BH2,LP-FP200

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów