Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Monitor do 4k

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukaszk Zobacz posta
    ale w DE gwarancja jest 5-cio letnia (...) w UK też jest 5 lat
    Różnica jest w tym, że Pan czyta co piszą, a ja kilkukrotnie w ostatnich miesiącach miałem okazję sprawdzić jak jest naprawdę. Dysponuję nawet kontaktami do klientów, którzy również wzięli takie zapisy za dobrą monetę. Obecnie są, delikatnie mówiąc, zawiedzeni.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Czyli dystrybutorzy w DE i UK piszą nieprawdę i wprowadzają klienta w błąd?
    Nie sądze.
    Zresztą sam byłem ciekawy jak to jest z respektowaniem gwarancji EIZO wystawionej w innych krajach, więc napisałem email do alstora i dostałem odpowiedź, że honorują gwarancję wystawioną w innych krajach i nie ma problemu z naprawą gwarancyjną.
    Czas naprawy może być tylko dłuższy niż w przypadku monitora z polskiej dytrybucji i trzeba dostarczyć go do alstora na własny koszt.

A jeśli Pana klienci są zawiedzeni obsługą gwarancyjna to proponuję, żeby napisali list z prośba o wyjaśnienia bezpośrednio do centrali EIZO, ponieważ to producent daje gwarancję a nie pośrednik, czy dystrybutor.
    Jeśli jest tak jak Pan pisze i klienci mają problem z wyegzekwowaniem praw wynikających z gwarancji to jest bardzo duże uchybienie i kładzie się cieniem na jakość obsługi klienta ktoregoś z dystrybutorów.
    Ostatnio edytowane przez lukaszk ; 19-12-2009 o 23:19

Domyślnie

Czyli dystrybutorzy w DE i UK piszą nieprawdę i wprowadzają klienta w błąd?
    Nie sądze.
    Wszystko jest napisane czarno na białym. Cytat podałem. Kwesta tylko gdzie leży granica pomiędzy wprowadzaniem w błąd a niedopowiedzeniem.

Zresztą sam byłem ciekawy jak to jest z respektowaniem gwarancji EIZO wystawionej w innych krajach, więc napisałem email do alstora i dostałem odpowiedź, że honorują gwarancję wystwaioną w innych krajach i nie ma problemu z naprawą gwarancyjną.
    Oczywiście, ale w ramach gwarancji dystrybutora a nie swojej. Jak podałem przykład, dystrybutor w UK odesłał klienta z uszkodzonym monitorem, któremu skończyła się gwarancja UK po niecałych 2 latach, zapewne licząc że polski serwis go naprawi. Brak mi słów żeby określić*takie postępowanie. Dopiero kiedy Alstor ujawnił klientowi kruczek, serwis w UK przyznał prawdę.

A jeśli Pana klienci są zawiedzeni obsługą gwarancyjna to proponuję, żeby napisali list z prośba o wyjaśnienia bezpośrednio do centrali EIZO, ponieważ to producent daje gwarancję a nie pośrednik, czy dystrybutor.
    Proponuję zatem poczytać o gwarancji, bo z poziomu użytkownika producent nie ma do tego nic. I to nie moi klienci, do mnie tylko zwrócili się o pomoc, bo dystrybutorzy w UK i DE ich olali. Z takimi przypadkami mam do czynienia co kilka miesięcy i szczerze mówiąc niedobrze mi się robi na widok ofert wpuszczających ludzi na miny.

Jeśli jest tak jak Pan pisze i klienci mają problem z wyegzekwowaniem praw wynikających z gwarancji to jest bardzo duże uchybienie i kładzie się cieniem na jakość obsługi klienta ktoregoś z dystrybutorów.
    Nie nie mają problemu z wyegzekwowaniem, tylko nie mają czego egzekwować.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 19-12-2009 o 23:29
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta

Oczywiście, ale w ramach gwarancji dystrybutora a nie swojej. .
    Nie w ramach gwarancji dystrybutora tylko "...na warunkach wymienionych w ogólnoświatowej gwarancji EIZO..." .

Czyli własnie na podstawie 5-cio letniej gwarancji, z której słynie firma EIZO i chyba nie ma sensu tego podważać, ponieważ jest to jeden z atutów tej marki i wpływa pozytywnie na sprzedaż również w polsce
    Osobiście chciałbym, żeby nie było żadnych problemów z naprawą w UK czy DE monitora EIZO zakupionego w Polsce.
    Generalnie sam kupiłem 3 lata temu appla macbooka w USA i nie miałem problemu z naprawą w Polsce.
    Wystarczył sam nr seryjny.
    Liczę na to, że firma EIZO jak i jej przedstawiciele w innych krajach działają równie uczciwie i na podobnych (jasnych) zasadach.

Domyślnie

Nie w ramach gwarancji dystrybutora tylko "...na warunkach wymienionych w ogólnoświatowej gwarancji EIZO..." . Czyli własnie na podstawie 5-cio letniej gwarancji, z której słynie firma EIZO i chyba nie ma sensu tego podważać, ponieważ jest to jeden z atutów tej marki i wpływa pozytywnie na sprzedaż również w polsce
    Oj chyba jednak Pan nie umie czytać ze zrozumieniem.

Osobiście chciałbym, żeby nie było żadnych problemów z naprawą w UK czy DE monitora EIZO zakupionego w Polsce.
    W tą stronę nie ma problemu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Oj chyba jednak Pan nie umie czytać ze zrozumieniem.

Czego nie zrozumiałem bo nie rozumiem ?
    Ten cytat nt. ogólnoświatowej gwarancji pochodził właśnie z listu od Alstora.

Domyślnie

Czego nie zrozumiałem bo nie rozumiem ?
    Ten cytat nt. ogólnoświatowej gwarancji pochodził właśnie z listu od Alstora.
    Skoro ma Pan cytat to tam jest wszystko napisane. W gwarancji ogólnej, stosowanej m.in. w UK i DE monitory serii CG nie mają pełnej 5-letniej gwarancji i dodatkowo jest ona ograniczona do 10 tys godzin, czyli przy intensywnym użytkowaniu około 2 lata.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 20-12-2009 o 00:08

Uprawnienia umieszczania postów