Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: Super klej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket Zobacz posta
    Ja tylko z taka uwaga ze..... straszne brednie opowiadacie co do smarowania lancucha
    WD 40 jest idealny do tego bo jest wlasnie rzadki, jesli naoliwisz lancuch ciezkim smarem po paru kilometrach zlapiesz tyle piachu ze nie ukrecisz pedalami, przez dwa lata nakrecilem swoja Merida 10tys km na jednym i tym samym zestawie lancuch wielobieg z znikomym zuzyciem smarujac co tydzien lancuch tym wlasnie preparatem

a ja smaruje raz na 1-2 miesiace olejem samochodowym! wylewam troche na szmate lapie lancuch i krece pedalami! jest wtedy idealnie rozprowadzony! zostawiam na kilka godzin niech sie ostoi i dobrze rozejdzie po zakamarkach i jakos mi nie lapie piachu ani innych syfow! i nie musze tego robic co tydzien! WD-40 tylko oplukuje lancuch! a pojezdzij dluzej niz tydzien bez samrowania! bedzie piszczal jak zarzynana swiania!

DELIKATNY OFF TOP!!!

wrocmy jednak do usuwania kleju!!!

Domyślnie

Bejo a ile jezdzisz tym rowerem? Jesli masz szczelna oslone na lancuch mozesz sobie lac ten olej i babrac sie szmata ale kazdy kto duzo jezdzi to powie ci ze tak sie nie robi, drobinki piasku przyklejaja sie do ogniw lancucha i jeszcze szybciej sie on zuzywa niz bys nie smarowal wcale.
    W instrukcji uzywania lancucha napisane bylo zawsze ze lancuch konserwuje sie kompiac go w rozgrzanej oliwie a pozniej dokladnie wysuszony zaklada sie zpowrotem ale jest to pracochlonne dlatego najlepszy jest wspomniany plyn bo wysycha a twoje wcieranie piachu nasaczonej oliwa tylko pogarsza sprawe

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów