Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: polaroid

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NeroN6 Zobacz posta
    A do drukowania zdjęc.
    I to ma być substytut dla polaroida?

Polaroid służy analogowcom do sprawdzenia ustawień wszelakich. Robienie zdjęcia na kliszy, wywołanie, skanowanie i drukowanie na drukarce zajmie jednak trochę za dużo czasu. A mając cyfrę nie trzeba nic drukować, by się przekonać, czy wszystko jest dobrze poustawiane.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

no właśnie o to mi chodziło aby nie bawić się w żadne urządzenia cyfrowe, obróbki, drukarki itp...
    na to mam czas używając Nikonów

mnie chodzi o to aby wykonać parę poglądowych zdjęć ... kliknąć, poczekać 20-40 sekund i mieć zdjęcie w ręku
    polaroid to jest to czego mi trzeba
    problemem dla mnie jest to, że polaroidów jest multum modeli, a ja się na nich nie znam
    nie wiem, które są najlepsze i jakie wkłady są najpopularniejsze i jednocześnie dostępne w przystępnych cenach

czy są polaroidy, które można użyć w studio? lub wyzwolić z lampami błyskowymi?
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

OK, skoro wolisz polaroida.

Ale odnośnie drukarek termo* sparwa wygląda tak, że wrzucasz kartę w takie urzadzenie, druk trwa ok.30-60 sek, odrazu na urzadzeniu mozesz sobie poprawic jasność kontrast, kolorki albo nic nie ruszać i prosto z karty walić.

A nie wiem czy nawet jeszcze z protszych nie ma z PictBridge (aparat kablem do drukarki przez USB i drukujesz - wtedy drukarka nie musi mieć wyświetlacza i całego softu do działania bez kompa).

Imo to jest prostsze i bardziej praktyczne niż Polaroid.

Domyślnie

no tak, ale chyba koledze chodziło o pracę z analogiem, nie cyfrą;p
    jeden nowy Nikon i kilka starych Minolt

Domyślnie

Nero N6 moje analogi nie posiadają żadnych kart i PictBridgy, ale za to do dwóch mogę założyć kasetę Pola

Pozdrawiam
    Ulv
    www.stegierski.com -- fujica gs645 pro/nikon d7000, d200/fuji x-e1/voigtländer bessa/artiflex 45

Domyślnie

No a Polaroid PoGo ? Jest wersja aparat razem z drukarką , jest sama drukarka . Co prawda wielkość odbitki malutka , ale sprzęt wejdzie do bocznej kieszeni torby fotograficznej . Najważniejsze dla mnie że można zrobić odbitrę w terenie . Łącze USB i Blu . Sam czekam na przesyłkę (jeszcze z tydzień) , i po testach dam znać co to warte.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NeroN6 Zobacz posta
    A do drukowania zdjęc.
    Na plenerze na przykład

No.. chyba, że wersja kieszonkowa na bateryjkę płaską
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

yendash
    Gość

Domyślnie

Polaroid to fajna zabawa, trochę niestety kosztuje no ale.. Jak szukasz jako osobnego urządzenia to po prostu rozejrzyj się za czymś do czego bezproblemowo można w ogóle dostać ładunki i w rozsądnej cenie. Z drugiej strony, nie wiem co chcesz osiągnąć. Przy aparacie na statywie i wymianie ścianki z polaroidem można ocenić to co ważne a jakbym miał robić taką próbną odbitkę a potem ganiać z cyfrą...to chyba tylko dla sztuki.
    Chociaż oczywiście widziałem jakie robi wrażenie na modelach używanie czegoś tak archaicznego.

Domyślnie

Hmm... a ganiać potem z analogiem? Czy to też robi wrażenie na modelach jako coś archaicznego? Świat nie kończy się na cyfrze.
    Jest jeszcze coś takiego jak Polaroid 55 do wielkiego formatu, który daje i pozytyw i negatyw... tylko ta cena.
    www.stegierski.com -- fujica gs645 pro/nikon d7000, d200/fuji x-e1/voigtländer bessa/artiflex 45

Domyślnie

zobacz czy do twojego analoga nie mozna dokupic kasety na polaroidy, swietna sprawa do mamiyki sa i dzialaja bardzo fajnie. Fakt ze cenowo boli jak cholera , bo material drogi
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów