Witam,
Moze i juz było triliard razy niestety nie znam odpowiedzi i pytam.
Czy istnieje osłona ekranu do D50 taka jaką mozna kupic do D70/s, tzn chodzi mi o tą plastikową przezroczystą. Wiem ze są z klapką ale o takich prosze nie pisac.
Szukaj
Witam,
Moze i juz było triliard razy niestety nie znam odpowiedzi i pytam.
Czy istnieje osłona ekranu do D50 taka jaką mozna kupic do D70/s, tzn chodzi mi o tą plastikową przezroczystą. Wiem ze są z klapką ale o takich prosze nie pisac.
D300 l MB-D10 l D50 l N 50 1.8 l N 18-55 l N 80-200 2.8 l N 300 2.8 l SB-800 l www.markysz.ownlog.com
Te z klapką są fatalne....
Nie wiem, czy to jest jakaś alternatywa, ale ja stosowałem na D50 folie dedytkowane do ekranów palmtopów, bezklejowe (elektrostatyczne). Trzymają się idealnie i są idealnie przezroczyste (w przeciwieństwie do tych "dedytkowanych" sprzedawanych na allegro, które zniekształcają obraz, są słabe i źle się trzymają).
Pozdrawiam
D80, VR 18-200, SB-600 ect.
możesz podać linka do takiej folii bezklejowej?
FX
czemu tak sądzisz?
ja mam taką, co prawda po małej przeróbce. Wyrwałem spodnią płytkę z pleksi teraz mam zamykaną osłonę i nic mi nie zasłania ekranu.
Ze względu na mocowanie: całość jest zaczepiona na osłonie wizjera i odstaje, ciągle o wszystko zahaczam i boję się, że uszkodzi body. Poza tym nie da się szybko zamnkąć tej klapki jedną ręką i w praktyce mi to przeszkadzało.
A zły jestem bo nie dość, że przed zakupem wydawało mi się to rozwiązaniem idealnym, to jeszcze wywalone w błoto money...
![]()
Za sukces uznałem moment kiedy wywaliłem tamtą osłonę i założyłem manualnie dociętą folię elektrostatyczną![]()
Polecam folię BRANDO PROTECTOR PLUS - jest bezklejowa, w miarę łatwo się ją zakłada i jest dedykowana do używania na zewnątrz czyli ma właściwości antyrefleksyjne i matową fakturę. Do kupienia na Allegro. W użytkowaniu sprawdza się super.
"Rzeczy, które fotografuję, wcale nie są wyjątkowe, ale ja sprawiam, że się wyróżniają" A. Kertesz
|D80|18-200VR|50-1.8D|MB-D80|Hoya Super HMC PRO1|SD EIII 2GB|ML-L3|Lowepro SlingShot 100AW|
Tak jak ktos juz wczesniej kiedys powiedzial : a poco wam oslony i folie, ten wyswietlacz sie nie rysuje co najwyzej packa![]()
Skontaktuj się z nami