Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Osłona ekranu

Domyślnie Osłona ekranu

Witam,
    Moze i juz było triliard razy niestety nie znam odpowiedzi i pytam.
    Czy istnieje osłona ekranu do D50 taka jaką mozna kupic do D70/s, tzn chodzi mi o tą plastikową przezroczystą. Wiem ze są z klapką ale o takich prosze nie pisac.
    D300 l MB-D10 l D50 l N 50 1.8 l N 18-55 l N 80-200 2.8 l N 300 2.8 l SB-800 l www.markysz.ownlog.com

Domyślnie

Te z klapką są fatalne....
    Nie wiem, czy to jest jakaś alternatywa, ale ja stosowałem na D50 folie dedytkowane do ekranów palmtopów, bezklejowe (elektrostatyczne). Trzymają się idealnie i są idealnie przezroczyste (w przeciwieństwie do tych "dedytkowanych" sprzedawanych na allegro, które zniekształcają obraz, są słabe i źle się trzymają).
    Pozdrawiam
    D80, VR 18-200, SB-600 ect.

Domyślnie

możesz podać linka do takiej folii bezklejowej?
    FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    możesz podać linka do takiej folii bezklejowej?
    Co prawda nie uzywalem ich z D50 ale na podstawie doswiadczen z PDA polecam folie BRANDO - znakomita jakosc i trwalosc. Sprzedaje je wiele sklepow, np. Acris.

pozdrawiam
    Pawel
    D300s, N 17-55/2.8, N 70-210/4-5.6, SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mchwala Zobacz posta
    Te z klapką są fatalne....
    czemu tak sądzisz?
    ja mam taką, co prawda po małej przeróbce. Wyrwałem spodnią płytkę z pleksi teraz mam zamykaną osłonę i nic mi nie zasłania ekranu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    czemu tak sądzisz?
    ja mam taką, co prawda po małej przeróbce. Wyrwałem spodnią płytkę z pleksi teraz mam zamykaną osłonę i nic mi nie zasłania ekranu.
    Ze względu na mocowanie: całość jest zaczepiona na osłonie wizjera i odstaje, ciągle o wszystko zahaczam i boję się, że uszkodzi body. Poza tym nie da się szybko zamnkąć tej klapki jedną ręką i w praktyce mi to przeszkadzało.
    A zły jestem bo nie dość, że przed zakupem wydawało mi się to rozwiązaniem idealnym, to jeszcze wywalone w błoto money...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mchwala Zobacz posta
    Ze względu na mocowanie: całość jest zaczepiona na osłonie wizjera i odstaje, ciągle o wszystko zahaczam i boję się, że uszkodzi body. Poza tym nie da się szybko zamnkąć tej klapki jedną ręką i w praktyce mi to przeszkadzało.
    no nie wiem. Ja kupiłem swoją w R...foto [censored ] , nic nie odstaje.
    A można ją zamknąć jedną ręką, gwarantuję. Kciukiem i środkowym zamykamy boczki, a wskazującym klapkę. Troche ćwiczeń manualnych i będą sukcesy

Domyślnie

Za sukces uznałem moment kiedy wywaliłem tamtą osłonę i założyłem manualnie dociętą folię elektrostatyczną

Domyślnie

Polecam folię BRANDO PROTECTOR PLUS - jest bezklejowa, w miarę łatwo się ją zakłada i jest dedykowana do używania na zewnątrz czyli ma właściwości antyrefleksyjne i matową fakturę. Do kupienia na Allegro. W użytkowaniu sprawdza się super.
    "Rzeczy, które fotografuję, wcale nie są wyjątkowe, ale ja sprawiam, że się wyróżniają" A. Kertesz
    |D80|18-200VR|50-1.8D|MB-D80|Hoya Super HMC PRO1|SD EIII 2GB|ML-L3|Lowepro SlingShot 100AW|

Domyślnie

Tak jak ktos juz wczesniej kiedys powiedzial : a poco wam oslony i folie, ten wyswietlacz sie nie rysuje co najwyzej packa

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów