Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Porządny statyw

Potrzebuje zawieśić lampe powerluxa na wysokości 3.5 metra do zdjęć tańczących ludzi (2 góra 3 osoby)
    mam booma z funsportu ale jest za "miałki" i za niski.
    Może coś bardziej pro polecicie ??
    oczywiście w granicach rozsądku
    Nie pytajcie mnie o kwotę zaproponujcie coś
    Pozdrawiam

Domyślnie

booma manfrotto

ja mam jakiegos booma chinczyka i bowensa 500 trzymal spokojnie z duzym softem tak na wysokosci 3,30 (plus/minus)
    boom na kolkach, na dole lezaly dwa worki z piaskiem, przeciwwaga to taki pomaranczowy ciezarek

Domyślnie

Witam,
    żeby nie zakładać nowego tematu odświeżam stary.
    Pytanie dokładnie takie jak zadał kolega Patio z jednym zastrzezeniem żuraw ma być mobilny.
    Ma ktos jakies doswiadczenie/ rozeznanie w temacie?
    Dzieki za pomoc.

Domyślnie

mobilny w jakim sensie? do latwego przestawiania czy latwego transportu?

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

http://www.funsports.pl/statyw-boom-...y-trzpien.html

Do przesuwania można dokupić kółka, do przewożenia najlepiej nadaje się kombi, przenoszenie możliwe na niewielkich dystansach.
    Obciążeniowo, u mnie dał radę z lampą 600Ws i słoneczkiem 70cm ( nie wiem jak z wiatrem, nie testowałem ).
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

MOże pomogę, może nie
    Ja rozwiązałem mobilność żurawia (z którego zrobiłem kran) posługując się takimi elementami
    1. 3x łącznik pcv 45 stopni
    2. 3x kółko obrotowe gumowe

Koszt w castoramie ok. 20 zł. Pasuje idealnie na nóżki statywu (przynajmniej mojego)

Ostatnio edytowane przez pgaik ; 12-09-2012 o 09:40

Domyślnie

najbardziej mobilny będzie boom na kółkach ze składaną podstawą: http://fripers.pl/product_info.php/i...FreePower.html ale trzeba się przygotować na solidniejszy wydatek. Co do jakości to jest pewnie upgrade wersji bez kółek a te mają całkiem przyzwoite.
    D7000 + 18-105VR + 50mm f/1.8D + 85mm f/1.8D + Jinbei HD600 + Kilka lamp Yongnuo

Domyślnie

Pisząc o mobilności miałem na mysli możliwość transportu.
    Dager Masz porownanie z takim statywem z przedziału ok 300zł, bedzie dużo bardziej stabilny?
    Jestem gotow przeznaczyc te złotowki oby była to solidana konstrukcja!
    Dzięki za zainteresowanie.

Domyślnie

jak chodzi o mozliwosc transportu to ten na kolkach tak sobie,
    najlepszy bedzie chyba statyw boom manfrotto, sprytnie sie skladaja (bo jest kilka) i dosyc lekkie
    pozniej to wiekszosc chinczykow, pozniej juz wyzsza polka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez YANOSZ Zobacz posta
    Pisząc o mobilności miałem na mysli możliwość transportu.
    Dager Masz porownanie z takim statywem z przedziału ok 300zł, bedzie dużo bardziej stabilny?
    Jestem gotow przeznaczyc te złotowki oby była to solidana konstrukcja!
    Dzięki za zainteresowanie.
    Tak jak wspominałem, miałem do czynienia z wersją bez kółek (za jakieś 300zł), bo poza tym wyglądają podobnie. Ten bez kółek trzymał się dość stabilnie (z lampą spark 200 +soft 120x80), choć przy naprawdę dużych modyfikatorach na pewno przydałoby się dodatkowe obciążenie podstawy. Pod tym względem wersja z kółkami sprawia wrażenie stabilniejszej.
    D7000 + 18-105VR + 50mm f/1.8D + 85mm f/1.8D + Jinbei HD600 + Kilka lamp Yongnuo

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów