Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Paula

Domyślnie

Tylko nr.5. Reszta jest zmasakrowana lampą błyskową.

Domyślnie

nie jest tak źle jak na pierwszy raz kontakt z kilkoma lampami następnym razem oceniaj przepały na lcd i zmniejszaj moce będzie lepiej

Domyślnie

Koszmarne światło. Używałeś jakichś rozpraszaczy? Wygląda jak walone gołym palnikiem.

Domyślnie

parasolka odbijajaca i softbox, kilka bylo robione z lampa na korpusie plus karteczka i wbudowany dyfuzor.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson_87 Zobacz posta
    parasolka odbijajaca i softbox
    Ja używam tego samego zestawu, czasem dwie parasolki i nie robią mi się tak "twarde" cienie. Nie wiem jakie miałeś warunki jak robiłeś zdjęcia, ale spróbuj dalej odstawić żródło światła od modelki, i pokombinuj narazie z jednym. Jedno też świetnie daje rade.

Domyślnie

Jw. Jedno zrodlo swiatla wystarczy. Pokombinuj z nia jak i co, a bedzie dobrze.

Domyślnie

Tak sobie jeszcze pomyślałem... Używałeś pewnie CLS'a, a w D60 wydaje mi się, że nie masz regulacji mocy błysku, wiec lampa na aparacie pali normalną mocą i przez to powstały te brzydkie cienie. Taka teoria mi w głowie powstała, mogło tak być?

Domyślnie

W sumie to moja pierwsza zabawa z kilkoma zrodlami swiatla wyzwalanimi bezprzewodowo, byla troszke wieksza grupa osob i musielismy sie podzielic swiatlem
    Nastepnym razem jak bede mial mozliwosc to poprobuje sam z ustawieniami odleglosci i mocy lamp
    A procz swiatla jak?
    Kadry sa ok?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boghol Zobacz posta
    Tak sobie jeszcze pomyślałem... Używałeś pewnie CLS'a, a w D60 wydaje mi się, że nie masz regulacji mocy błysku, wiec lampa na aparacie pali normalną mocą i przez to powstały te brzydkie cienie. Taka teoria mi w głowie powstała, mogło tak być?
    Tak lampy wyzwalane przez CLS, wywalalem pozyczona sabinka 900 z palnikiem skierowanym w gore lub w bok.
    Chyba lampa poprostu byla za blisko lub moc za duza.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów