Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Wybor laptopa

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    też się za nimi rozglądałem i rozmawiałem z kilkoma właścicielami tychże laptopów. Warto abyś przy okazji polecania tych modeli wspomniał o akumulatorach, co w przypadku sprzętu mobilnego jest chyba niezmiernie ważne... mnie się odechciało Sony gdy usłyszałem o cenach nowych aku oraz o tym, iż obejrzenie 1,5h filmu na jednym ładowaniu pozostanie jedynie w sferze marzeń
    ależ proszę bardzo... wspominam:
    bez problemu wytrzymuje 2 godziny 15 minut na jednym ładowaniu podczas dosyć intensywnej pracy
    To mi w zupełności wystarczy...
    A jak przestanie wytrzymywać (co pewnie nastąpi za 1,5-2 lata )to nie będę mysłał o wymianie baterii: będzie mnie stać to kupię nowy, nie będzie to popracuje na kabelku...

A filmów za często na naleśnikach nie oglądam - do tego służą inne specjalistyczne produkty.
    Podobnie jak z komórka - niby jest tam aparat i czasem nawet się przyda, ale jednak z jakiś niewyjaśnionych dotąd przyczyn, kupiłem lustrzankę

Powtarzam: sprzęt genialny - ponadto jeden z nielicznych laptopów z matrycą pozwalającą na obróbkę zdjęć w amatorskim trybie (lub nawet zawodowym - wystarczy popatrzeć na zdjęcia Tomka "Tymancjo", który robi na FW21e 99 % prac)

Cytat Zamieszczone przez U-CUT Zobacz posta
    Jakies 5 lata temu mialem lapsa,wywaliłem na niego kupe kasy.Mineły 2 lata i był g... wart,wysłałem go do kraju i kupilem sobie stacjonarke + monitor 22.Co jakis czas wymieniam w nim graty i komp żyleta.Jezeli ta osoba potrzebuje kompa do pracy jezdzi w delegacje itp. to sie zgodze przeda sie .Ale jak ma stac w domu to szkoda kasiorki,lepiej kupic pudło.
    Laptopy 5 lat temu i teraz to niebo i ziemia - bez porównania, zarówno w temacie parametrów jak i cen.
    A i jakość pracy na laptopach poprawiła się znacznie. Polecam ponowne rozważenie tematu
    Ostatnio edytowane przez frostic ; 15-12-2009 o 10:24
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frostic Zobacz posta
    ależ proszę bardzo... wspominam:
    bez problemu wytrzymuje 2 godziny 15 minut na jednym ładowaniu podczas dosyć intensywnej pracy
    To mi w zupełności wystarczy...
    no muszę przyznać, że cholernie mnie zaskoczyłeś bo interesowałem się tymi modelami bardzo intensywnie. I paru użytkowników opowiedziało mi o bateriach, opowiedział mi serwis Sony w którym pytałem o ich trwałość i ceny (o zgrozo, ok 1000zl). Na dodatek producent w specyfikacji deklaruje MAX 140minut użytkowania a wszyscy wiemy, że nidgy nie mierzą oni trwałości aku podczas intensywnej pracy tylko w trybie IDLE...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Dziekuje wszystkim za porady i poswiecony czas.
    Dzieki wam wszystkim, a w szczegolnosci nowartowi decyzja juz zapadła i zakup dokonany. Wybór padł na Samsunga. Argumenty nowarta i to ze jest on bezposrednim uzytkownikiem tych lapkow, najbardziej mnie przekonały. Potem tylko jeszcze pomacałem w sklepie i decyzja zapadła. Własnie zostal odpalony, powoli sie nim bawie, i własnie ten post juz pisze na tym nabytku. Nawet troszke załuje ze nie bedzie on w moim posiadaniu na stałe, bo podoba mi sie praca na nim. Ale jednak nad zdjeciami lepiej pracowac na stacjonarnym. Jeszcze raz dziekuje wszystkim. Pozdrawiam.
    D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez johny72m Zobacz posta
    Dziekuje wszystkim za porady i poswiecony czas.Wybór padł na Samsunga. Argumenty nowarta i to ze jest on bezposrednim uzytkownikiem tych lapkow, najbardziej mnie przekonały. Potem tylko jeszcze pomacałem w sklepie i decyzja zapadła. Jeszcze raz dziekuje wszystkim. Pozdrawiam.
    zostaje życzyć bezusterkowej pracy/ zabawy
    Ostatnio edytowane przez rafulec ; 15-12-2009 o 15:31

Domyślnie

No to kolejny zwerbowany - czekam na przelew od Samsunga
    Od razu dwie ważne rzeczy - domyślam się, że dostałeś sprzęt już z win7. sformatuj dysk, zrób partycje, wywal te całą partycję recovery - zazwyczaj nigdy sie nie przydaje a tylko zaśmieca dysk razem z setkami MB ulepszaczy-spowalniaczy zainstalowanych w systemie. Goły system 7 i od razu chodzi raźniej, dłużej trzyma na baterii. Ja z programów Samsunga nie mam chyba żadnego - wszystko co potrzebne mam w windowsie.
    Druga rzecz, która mnie doprowadzała do szału przez prawie miesiąc. Gdybyś podpinał kompa od razu do TV przez HDMI to będziesz miał kilkucentymetrową, czarną ramkę naokoło - tak jakby na TV 42" potrafił wyświetlać jedynie na 40". Za diabła nie mogłem dojść w czym problem bo na innych laptopach pokrywało mi cały ekran bez problemu. Problem był w tym, iż nie instalowałem do sterów ATI Catalyst Control Center (bo uważam to za nieużyteczny śmietnik). Właśnie w CCC masz funkcję dopasowania do podłączonego telewizorka. Taki niby drobiazg ale mnie cholernie irytował i napsuł krwi wystarczająco
    Przyjemności z użytkowania.

Domyślnie

dostałem parę pytań odnośnie tego modelu i jeszcze coś mi się przypomniało. Są na rynku modele z baterią 4000mAh i 4400mAh. Trzeba na to zwracać uwag bo ta druga jest dużo wydajniejsza a nie każdy sprzedawca o tym szczególe pisze.
    No i okazało się, że te modele staniały i kosztują na allegro już ok 2250zł. Super - za te pieniądze nie kupi się nic tak dobrze wykonanego i wydajnego.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów