Close

Strona 4 z 23 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 228

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Art.12 pkt.2 raczej daje możliwość wycofania się sprzedawcy dość wyraźnie.
    O ile przedmiot jest niedostępny, co w przypadku zestawu D90 z 18-105 trudno obronić, bo leżą takowe w każdym sklepie fotograficznym.

Dziwię się nieco, że ten sklep - od wielu lat na rynku - próbuje się uchylić od sprzedaży za cenę, którą podali. Klient nie odpowiada za pomyłki personelu. Widziałem poważne sklepy internetowe w akcji w takich sytuacjach (i to na grubsze kwoty) i cóż, transakcja była realizowana, choćby ze stratą.

Ogólnie zresztą, jeśli coś wygląda na sklep internetowy i podaje, że jego oferta nie jest ofertą w rozumieniu KC, to coś tu jest nie tak i warto tym zainteresować UOKiK.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kiemlo Zobacz posta
    O ile przedmiot jest niedostępny, co w przypadku zestawu D90 z 18-105 trudno obronić, bo leżą takowe w każdym sklepie fotograficznym.
    Szczególnie, że w tym sklepie taki zestaw jest dostępny tylko od pierwszego postu cenna jest inna.

@Duder: jakie wnioski? Wniosek jest jeden powinni się wywiązać z umowy/zamówienia - jak zwał tak zwał. Zauważcie, że sklep nie tłumaczy się brakiem na magazynie, czy niedostępnością zestawu a jedynie błędem, lub inaczej mówiąc - za taką cenę nie sprzedamy.

A sama sprawa jest dość prosta. Trzeba nalegać by sprzedali za cenę z zamówienie. Jeżeli będą się upierali to poprosić o zgodę na postępowanie przed sądem polubownym przy UOKiku. Jak to nie przejdzie pozostaje powództwo cywilne.

Domyślnie

Widzę,że żaden z moich argumentów nie został zrozumiany.To poproszę o zacytowanie zdania ,które jednoznacznie mówi o tym,że sklep musi się wywiązać z takiej umowy.Bo ja raczej widzę możliwości wręcz przeciwne.Niedostępny jest zestaw w tej cenie.A dostępność nie została potwierdzona.
    Widzę,że w ogóle jest dość specyficzny sposób myślenia-my(klienci) możemy się wycofać dopóki nie zapłacimy,a nawet 10 dni po otrzymaniu towaru,ale sklep nawet przed otrzymaniem zapłaty nie ma praw.Cóż, to się nazywa moralnością Kalego.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Google: "uokik cena w sklepie internetowym", pierwszy link.

Sklep internetowy może działać w trybie "zaproszenia do składania ofert" lub "ofertowym". Skoro sklep twierdzi, że "informacje nie stanowią oferty", to wydawało by się, że działa w trybie zaproszenia do składania ofert. Skoro jednak sklep podziękował za złożenie zamówienia, to chyba należy to potraktować jako przyjęcie oferty kupującego, a nie potwierdzenie jej otrzymania.

Domyślnie

A dlaczego tak to traktować?
    "Dziękujemy za złożenie zamówienia"(czyli oferty),nie znaczy np."Zamówienie zostało przyjęte".
    A niżej :"W najbliższym czasie poinformujemy Państwa o dokładnym terminie realizacji oraz o innych szczegółach zamówienia."-Czyli potwierdzenie dopiero nadejdzie.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Postrasz sądem. Zawarłeś umowę kupna sprzedaży. Dostałeś potwierdzenie tej umowy, a potem wycofanie się z niej.
    Co prawda nasze prawo nie jest precedensowe, ale orzecznictwo jest jednak po stronie kupującego.
    Poszukaj prawnika, niech napisze do nich oficjalne pismo. Gdy to nie pomoże nie ma co się szczypać i przywalić im pozwem. Sądzę, że w tym przypadku dojdzie do ugody. Nie odpuszczaj choćby dlatego żeby utrzeć nosa skur.... . Może to ich na przyszłość nauczy czegoś.
    nic...

Domyślnie

no i kupiłem body wraz z 35/1.8 za ok 3300 (jeszcze karta ) a tu miałem body z 18-105 za 2700 ale jako że to była pomyłka co rozumiem to mimo to jednak stracili klienta i kupiłem w cywilizowany sposób w Fotolandzie w Chorzowie za ceny internetowe. Swoją drogą wyleczyłem się z 18-105 następna będzie sigma 10-20 a później być może albo używany nikon 17-70 albo sigmę 18-50/2.8 i tyle w temacie.
    Ponadto bardzo polecam ten sklep (internetowe fotoceny ). Fajny tam pentaksiarz pracuje które spokojnie wytłumaczy, pokaże itd. Ba nawet powiedział że D90 jest najchętniej kupowanym bodym a nikony znane są z dobrego Af. Z kolei Canon według niego jakoś szybciej przyswoić i chyba się z tym zgadzam bo kuzyn ma canona 20D jakoś jest łatwiejszy w użytkowaniu.

Acha jeszcze powiedział że nie opłaca się kupować nikona d5000 jak się ma tak blisko cenowo nikona d90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luxmin Zobacz posta
    no i kupiłem body wraz z 35/1.8 za ok 3300 (jeszcze karta ) a tu miałem body z 18-105 za 2700 ale jako że to była pomyłka co rozumiem to mimo to jednak stracili klienta i kupiłem w cywilizowany sposób w Fotolandzie w Chorzowie za ceny internetowe. Swoją drogą wyleczyłem się z 18-105 następna będzie sigma 10-20 a później być może albo używany nikon 17-70 albo sigmę 18-50/2.8 i tyle w temacie.
    Ponadto bardzo polecam ten sklep (internetowe fotoceny ). Fajny tam pentaksiarz pracuje które spokojnie wytłumaczy, pokaże itd. Ba nawet powiedział że D90 jest najchętniej kupowanym bodym a nikony znane są z dobrego Af. Z kolei Canon według niego jakoś szybciej przyswoić i chyba się z tym zgadzam bo kuzyn ma canona 20D jakoś jest łatwiejszy w użytkowaniu.

Acha jeszcze powiedział że nie opłaca się kupować nikona d5000 jak się ma tak blisko cenowo nikona d90
    Hmmm... Popieram Twój pogląd nt. obiektywów... mają być jasne. Ja popełniłem błędy w zakupach i już nie kupię więcej "ciemniaka"
    D90 | N35 1.8 G | N70-300 VR | SB-900 |

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez luxmin Zobacz posta
    Z kolei Canon według niego jakoś szybciej przyswoić i chyba się z tym zgadzam bo kuzyn ma canona 20D jakoś jest łatwiejszy w użytkowaniu.

To jest kwestia gustu. Pare lat focilem canonem analogowym (guzikologia taka sama), potem troche cyfrowym i wciaz mnie odrzuca. Nikon pasuje mi bardziej. Kiedy fotografuje, chce sie skupiac na kadrze tylko i wylacznie. Nikona obsluguje mi sie latwiej i szybciej. Moze tobie bardziej bardziej canon pasuje? Nie wiem.
    Gosc w sklepie to stary wyjadacz, a ty nie lykaj wszystkiego, jak mlody pelikan i zachowaj rozsadek. Nawet wzgledem naszych wypowiedzi na forum, bo sa one bardzo subiektywne (kazdy wypowiada wlasne, prywatne opinie).

Nikon d5000 to swietny aparat. Do paru zastosowan jest lepszy od d90 (jednak). Kwestia potrzeb i upodoban. Do makro wolalbym d5000. Rowniez do filmow i na wakacje.

Dokonales dobrego zakupu. Naprawde sympatyczny zestawik (tez mam). Zycze wielu udanych fotek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    To jest kwestia gustu. Pare lat focilem canonem analogowym (guzikologia taka sama), potem troche cyfrowym i wciaz mnie odrzuca. Nikon pasuje mi bardziej. Kiedy fotografuje, chce sie skupiac na kadrze tylko i wylacznie. Nikona obsluguje mi sie latwiej i szybciej. Moze tobie bardziej bardziej canon pasuje? Nie wiem.
    Gosc w sklepie to stary wyjadacz, a ty nie lykaj wszystkiego, jak mlody pelikan i zachowaj rozsadek. Nawet wzgledem naszych wypowiedzi na forum, bo sa one bardzo subiektywne (kazdy wypowiada wlasne, prywatne opinie).

Nikon d5000 to swietny aparat. Do paru zastosowan jest lepszy od d90 (jednak). Kwestia potrzeb i upodoban. Do makro wolalbym d5000. Rowniez do filmow i na wakacje.

Dokonales dobrego zakupu. Naprawde sympatyczny zestawik (tez mam). Zycze wielu udanych fotek
    Chciałbym dowiedzieć się o tych paru zastosowaniach, w których D5000 jest lepszy od D90, zgadzam się jednocześnie z tym, że wypowiedzi na forum są bardzo subiektywne.
    D90 | N35 1.8 G | N70-300 VR | SB-900 |

Strona 4 z 23 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów