Close

Strona 1 z 23 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 228
    fansi
    Gość

Domyślnie Zakup Nikona D90

Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu Nikona D90 z obiektywem 18-105. Codziennie przeglądam ceneo, średnia cena w ostatnich dniach oscyluje w granicach 3400 zł. Ku mojemu zaskoczeniu w sobotę rano pojawił się ten zestaw w jednym ze sklepów w atrakcyjnej cenie, nie zastanawiałem się złożyłem zamówienie i otrzymałem maila o następującej treści :
    "" Dziękujemy za złożenie zamówienia w Sklepie Fotograficznym. Oto jego szczegóły:
    1. Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR - 1 x 2751 PLN = 2751 PLN
    Koszty wysyłki: 35 PLN
    Razem do zapłaty (z wysyłką): 2786 PLN
    Metoda płatności: płatność przy odbiorze
    W najbliższym czasie poinformujemy Państwa o dokładnym terminie realizacji oraz o innych szczegółach zamówienia.
    W razie potrzeby prosimy kontaktować się z nami e-mailem: [email protected] lub telefonicznie: 012-294-60-60 (pon.-pt. 9-17).
    Wiadomosc ta została wygenerowana automatycznie, prosimy na nią nie odpowiadać.
    Pozdrawiamy,
    SklepFotograficzny.pl ""

Ponieważ w sobotę mają nieczynne dziś czekałem nainformacje dotyczące wysyłki i dostałem odpowiedz następującej treści :

"" Serdecznie przepraszamy, ale w wyniku pomyłki popełnionej przez jednego z naszych pracowników, na stronie internetowej przez kilka godzin widniała bardzo atrakcyjna cena na zestaw Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR, w której udało się złożyć Panu zamówienie.
    Niestety nie jesteśmy wstanie zrealizować żadnego zamówienia w tej cenie.
    Możemy natomiast zaproponować zestaw Nikon D90 + Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR + dodatkowo książkę Nikon Radość Fotografowania oraz torbę Nikon CF-EU04 -w cenie 3395zł.
    Uprzejmie proszę o informację, czy będzie Pan zainteresowany takim zakupem.

Jeszcze raz przepraszamy za nieumyślne wprowadzenie w błąd.

Pozdrawiam. ""

Niska cena widniała jeszcze z półtorej godziny. Mam zapisaną stronę. Aparat był dostępny w ofercie. Był dostępny też w tej niskiej cenie także w innych konfiguracjach.

Teraz nie wiem co mam zrobic. Proszę o jakąś radę.

Domyślnie

jak rozumiem wysłałeś kasę ........... nie odpuszczaj skoro zapłaciłeś za towar to masz prawo w tej kwocie jaka była na stronie ten towar nabyć , to ich wina, a nie twoja, postrasz UOKiK-iem

Domyślnie

Trochę się pomądrzę. Jest to metoda tak zwanej 'niskiej piłki'. Opisywane w literaturze dosyć często. Innymi słowy cena jest niższa niż u konkurencji decydujesz się i składasz papiery etc. A tuż przed dokonaniem transakcji cena rośnie do normalnej wysokości. Generalnie wg badań wynika, że pomimo zdenerwowania ludzie i tak zamawiają ten produkt w tym miejscu bo gdzie indziej i tak będzie w podobnej lub takiej samej cenie.
    Ps Jak czytałem o tej metodzie w USA przy sprzedaży używanych samochodów kilka lat temu to zastanawiałem się dlaczego u nas się tego często nie spotyka?
    Na razie D90 i D7100, S150 Macro, T116, N35, S50 1,4 S50-150, S900 i statyw całkiem dobry Fajne hobby i tyle
    http://pawelmeszynski.flog.pl/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fansi Zobacz posta
    Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu Nikona D90 z obiektywem 18-105.
    Metoda płatności: płatność przy odbiorze
    watpie zeby udalo ci sie "zmusic" sklep aby sprzedali ci po takiej cene po jakiej zamowiles ten zestaw, chociaz moim zdaniem powinni, zrobili blad tobie sie udalo z tego skrzystac, wiec teraz niech ponosza konsekwencje.

fansi
    Gość

Domyślnie

Kasy nie wpłaciłem, ponieważ jest to spora kwota i wolałem wybrać opcję za pobraniem. Czekałem na odpowiedz i jej treść wcześniej podałem.

Domyślnie

Pomyłka rzecz ludzka, mi jednak bardziej wygląda to na tani chwyt na klienta. Ot, skusisz się, napalisz, a potem nawet jak część klientów zrezygnuje, to na tej grupce co pozostanie zarobek i tak będzie. Taka torba to średni upominek, nie chciałbym je nawet za darmo

Mały OT:
    Swego czasu kupowałem coś w necie w ekstra cenie. Dostałem maila, że pomyłka, że przepraszają wszystkich klientów, którzy złożyli zamówienie (chyba musieli sporo tych zamówień dostać), ale ja wpłaciłem już kasę i otrzymałem po tej cenie po jakiej zamówiłem. Widać sprzedawca uznał, ze złożenie zamówienia i wysłanie z mojej strony kasy jest dla niego wiążące, nawet jak ma być w plecy parę złotych. I takie postępowanie rozumiem i pochwalam.

Domyślnie

Ja miałem taką sytuację, nie za aparatem ale to nie ważne. Mają obowiązek sprzedać Ci sprzęt w cenie w jakiej był wystawiony. Sklepy internetowe obowiązuje prawo i według prawa oferta jest wiążąca więc skoro kupiłeś transakcja została zawarta. Ja postraszyłem sklep sądem i poskutkowało myślę że ty powinieneś
    zrobić to samo. Ja się wcześniej skonsultowałem z prawnikiem.
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

Hej.
    Uważam, że masz sprawę wygraną. Zakupiłeś artykuł w jakiejś cenie, następnie się ona zmienia, to masz pełne prawo zakupić towar w starej cenie. Podobnie jak w markecie: widnieje cena na telewizor np 100 zł, przy kasie okazuje sie, że 2500, ale mają tobie obowiązek sprzedać za 100, no chyba, że sam zrezygniujesz. Prawo po Twojej stronie. Gdyby okazało się, że nie chcą sprzedać Tobie aparatu w tej atrakcyjnej cenie, to możesz postraszyć ich sądem. Sprawa wygrana. A jak masz jakiegoś znajomego prawnika, to on z pewnością zmajstruje odpowiednio brzmiący list i poskutkuje. Naprawde nie bójmy się walczyć o nasze. Ja wygrałem z PZU Obowiązuje cena uwidoczniona przy towarze/ przy zamówieniu. Nie daj się temu sklepowi nastraszyć

Domyślnie

w tym roku Dell miał podobną wpadkę z monitorami w super cenie i niestety dla della musieli sprzedac te monitory za tyle za ile wystawili a było tego sporo!!!!!!
    Powiem tak, ciśnij i strasz sądem (idź do jakiegoś prawnika) jak zobaczą że walisz do przodu jak czołg to bardziej bedzie im się "opłacało" dołożyc do aparatu niż do aparatu i kosztów sądowych

Domyślnie

ja też tam zdążyłem złożyć to zamówienie i też dzisiaj mi przysłali maila że to ich pomyłka. Rozumiem więc się nie naprzykrzam i zrezygnowałem z zakupu. Po prostu ludzka rzecz się pomylić.
    Zresztą tak się zastanawiałem do dzisiaj że może jednak na tej okazji się przejadę i wiadomo jakie są problemy obecnie ze sprzętem więc może to i lepiej bo mogli dać jakiś trefny sprzęt
    Zresztą i tak zooma chciałem kupić na końcu kiedyś tam A tak kupię sobie ze stałką 30/1.8 i prawdopodobnie z sigmą 10-20.

Strona 1 z 23 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów