Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: D2x i ERR....

Domyślnie

nie ma się co łamać , ja ostatnio wymieniałem migawkę w D3 , przebieg około 120 000 - wysłałem w ciągu tygodnia zrobili, za co jestem niezmiernie wdzięczny serwisowi, co do kosztów dolicz sobie gumy i jak chcesz to czyszczenie, warto, dodatkowo zaktualizowali mi soft ku mojemu zdziwieniu mimo tego że miałem wgrany najnowszy mam różnice w RAW-ach na PLUS (przetestowane szczególnie na iso 6400)

Domyślnie

I jak. Rozwiązało się jakoś? Masz już puszkę naprawioną? Napisz coś, bo jestem ciekawy jak się to skończyło.

Oszczędny w słowach Awatar arseniq
    Miasto
    NDM/Warszawa/WLK_P

Domyślnie

no i niestety.... próbowałem to jakoś załatwić ale okazało się że naprawa będzie mnie kosztować 1420.58zł (czy jakoś tak). Szczegóły naprawy - wymiana migawki i jakichś części z nią związanych + robią czyszczenie matrycy... Teraz mam do was pytanie ponieważ jestem chwilowo spłókany (nowy samochód) to za ile mam sprzedać taką puszkę? stan body ogólny idealny, jedyne co to przykleiłem część gumy od klapki od wejść na CF ale tego praktycznie nie widać. Mam pudełko z wszystkimi papierami, kablami itp... i teraz pytanie:

Czy odjąć kwotę naprawy od kwoty za jaką chodzą D2x w takim stanie ? czy np wystawić za 2100zł? wtedy kupujący miałby sprawny aparat za lekko ponad 3500zł. Czas naprawy w serwisie nikona - 2dni.

Będę wdzięczny za pomoc
    Jakaś puszka i jakieś szkło ale ciężkie jak cholera :P

Domyślnie

Biorę za darmo od razu... Albo dam C30D w rozliczeniu. A tak na serio, to patrząc na ceny na alledrogo to szczerze mówiąc za dużo kasy nie dostaniesz, ja na twoim miejscu bym naprawił i wtedy sprzedał bo tak z migawką do wymiany to nie wiem czy ktoś będzie chciał kupić. Za taki ze zepsutą migawką nie dał bym więcej niż 2000zł. Niestety.

Miasto
    NDM/Warszawa/WLK_P

Domyślnie

no i tyle chyba byłbym jeszcze skłonny wziąć:P. tak sie zastanawiam czy nie da rady naprawić tego aparatu u kogoś innego(może było by taniej.. )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arseniq Zobacz posta
    tak sie zastanawiam czy nie da rady naprawić tego aparatu u kogoś innego(może było by taniej.. )
    probuj u Pana Adama Bienka (Warszawa - googlarka wiecej powie). Chociaz watpie zeby mial dostep do takich czesci. Do aparatow z nizeszj polki raczej bedzie mial migawke, do d2x watpie...

Miasto
    NDM/Warszawa/WLK_P

Domyślnie

u Bieńka nie da rady

Domyślnie

Napewno nie da rady naprawić poza autoryzowanym serwisem bo nikt nie dostanie migawy na lewo

Tak to jest niestety że zdażały się pojedyncze D2x z migawą lecącą przy pierwszych 20000 klapnięć, nie chce mi sie wieżyć że w 2 dni zrobią migawę, zwłaszcza że na Postępu raczej nie trzymają takich części
    D750X2 /FM/ dużo gratów

Miasto
    NDM/Warszawa/WLK_P

Domyślnie

dzwoniąć w piątek powiedzieli mi że jak akceptuję cenę naprawy to aparat będzie u mnie na poniedziałek.. więc chyba jednak możliwe

Domyślnie

A powiedzieli, w który poniedziałek?
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów