Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: D2x i ERR....

Oszczędny w słowach Awatar arseniq
    Miasto
    NDM/Warszawa/WLK_P

Domyślnie D2x i ERR....

Czy może wystąpić błąd "ERR" przy przebiegu migawki ok 8000zdj? migawka od nowości, sprzęt zadbany (wręcz stan salonowy ) aparat pracuje z N17-55.

Nie wiem co może być przyczyną - czy ze szkłem czy bez, po zrobieniu 1 zdj wywala ERR. Mam myśleć o serwisie? wyjmowałem już baterię na chwilę i nawet kartę sformatowałem( zalecają to na zagranicznych forach) i nic - nadal to samo. - serwis? Będę wdzięczny za pomoc.
    Jakaś puszka i jakieś szkło ale ciężkie jak cholera :P

Domyślnie

No a zdjęcie jest prawidłowo naświetlone?

Domyślnie

moze sprawdz z inna karta?

Miasto
    NDM/Warszawa/WLK_P

Domyślnie

nie - ciemne jak bym nie zdjął dekla ze szkła...

Miasto
    NDM/Warszawa/WLK_P

Domyślnie

Jutro w pracy sprawdze z inną kartą - może kumple coś wymyślą ( wszyscy w firmie na nikonach robią)

Domyślnie

Taaa, a dźwięk migawki normalny? Jeżeli zdjęcie jest źle naświetlone, to może być migawka, ale nie chcę straszyć. Możliwe, że coś nawet na stykach body i obiektywu (przetrzyj styki, albo przemyj np. spirytusem). Możliwe, że migawka tak szybko padła - wyjątek potwierdza regułę.

Miasto
    NDM/Warszawa/WLK_P

Domyślnie

nie no nie chce mi się wierzyć że po 8k zrobionych zdjęć pada migawka!? styki tez przeczyściłem i nic... w razie co - wiecie ile czasu mogą mi go trzymać w serwisie jak bedzie trzeba wymienić migawke? bo cenowo to podobno ok 1000zł..

Miasto
    NDM/Warszawa/WLK_P

Domyślnie

dźwięk migawki jest dziwny ale nie wiem może tylko mi sie wydaje bo kilka tygodni nie używałem aparatu...

Domyślnie

Oj, jeżeli chodzi o serwis - to wiadomo, loteria. Możesz dostać po tygodniu, miesiącu a nawet czekać dłużej. Co innego jak wyślesz albo do UK, albo jeżeli się nie mylę to do Niemiec. Szczerze mówiąc to migawkę powinni wymienić za free (przeszedłem teraz na canona [nie zjedzcie mnie ] i tam dowiedziałem się, że jeżeli np. mój 30D nie będzie miał 100 000 zdjęć naklepane, to powinni za darmo wymienić po gwarancji), tym bardziej, że to pucha profi.

Domyślnie

Coś podonego pojawiało się w D2Hs w niektórych partiach - po pierwszym włączeniu Err a później działało bezproblemowo. Z tego co wiem była to wada migawki i niekiedy ludzie się tym nie przejmowali robiąc dalej zdjęcia ale zdażały się przypadki, że po niedługim czasie należało wymienić element migawki. Jeśli masz gwarancję to serwisuj. Poszukaj na dpreview, kilka takich zdarzeń było.
    D3, G11 kilka szkiełek

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów