Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie EV2333WH czy U2410?

Witam,

Noszę się z zamiarem kupna monitora do zastosowań ogólnych (praca, b. rzadko film). Jednak nie interesują mnie w ogóle monitory TN. Znalazłem dwa modele, których cena jest znośna i jak myślę obraz dobry. Wyznacznikiem jest dla mnie wejście DisplayPort w monitorze! Największy problem w wyborze pomiędzy tymi dwoma monitorami jest taki, że nie ma ich w sklepach obok siebie, żeby pójść z kompem podłączyć, porównać, wybrać. Z moich obserwacji dużą zaletą Della jest hub usb i większy wachlarz wejść, a natomiast Eizo jest na PVA i ma śmieszny czujnik ruchu.
    Zastanawiałem się jeszcze nad przejściówką DisplayPort -> "cośtam" żeby podłączyć inne monitory, ale nie wiem jak taka przejściówka wpływa na zachowanie się obrazu.
    Jakie są Wasze opinie na ten temat? i co byście mi doradzili?

saamed

Domyślnie

Osobiście używam eizo i jestem z niego zadowolony. Z dellem U2410 nie miałem kontaktu ale w pracy mam U2408 i...moim zdaniem eizo o wiele lepsze.
    2xD750 | 28 1.8 | 50 1.8 | 85 1.8 | 24-70 2.8 | 70-200 2.8| SB800, SB900, SB910 | YN622TX YN622N 2xYN685 |
    Moje WWW

Domyślnie

chodzi mi najbardziej o czerń w tych modelach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saamed Zobacz posta
    chodzi mi najbardziej o czerń w tych modelach
    DELL na IPS nie ma szans z tym wykręconym EIZO na PVA (kilkakrotna różnica w poziomie czerni+ szerszy zakres regulacji jasności w EIZO).

Domyślnie

Nie będę zakładał nowego wątku. Podepnę się tutaj. Czy ten eizo EV2333WH będzie w porządku do obróbki zdjęć? Czy może lepiej skupić się na eizo S2243. Czy tego EV2333WH da się bez problemu skalibrować Eye-One Display-2?
    Było600, 35 f1.8G, 50 f1,4G, 85 f1,8D, 16 f2.8 fisheye, 2xSB 900
    Zostało: D7100, S18-35 f1., Metz 48

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wuqa Zobacz posta
    Czy może lepiej skupić się na eizo S2243.
    Pewnie że lepiej. Seria S***3W jest o klasę lepsza od EV.

Cytat Zamieszczone przez wuqa Zobacz posta
    Czy tego EV2333WH da się bez problemu skalibrować Eye-One Display-2?
    EV2333W ma normalny gamut więc da się.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Uprawnienia umieszczania postów