Szukaj
Myślę, że dasz radę wyczyścić to samemu. Jak gruszka nie poradzi sobie ze wszystkim to zostaje czyszczenie na mokro. Ten temat był przerabiany na forum setki razy... wystarczy wyszukiwarka.
Ja czyściłem podciśnieniem zblizając igłę 1,4mm do filttru na matrycy. Na forum Fuji wypowiadał się dośc kompetentnie serwisant, który ostrzegał przed spirytusem (w sensie czyszczenia) i innymi wynalazkami. Paprochy na matrycy posiadają ładunek elektryczny i jego oddziaływaniem trzymają się powierzchni, dlatego dmuchanie w nie dużo nie daje bo zostają tylko przemieszczone w inne miejsce. Ja bym oddał do jekiego kolwiek serwisu i to bez znaczenia czy Canon albo inni.
a w trojmiescie to jest serwis dosc sympatyczny (troche pozytywnych opinii maja w sieci) - http://fotocomplex.pl/
Komercyjna stopka - regulamin forum!
Full Frame Nikon System
Ja bym brudną matrycą w S5PRO się nie przejmował bo za kilka miesięcy trzeba będzie czyścić 2x12mpx sCCD![]()
wpisz 🐒i foto ale nie taką małpę jak w zoo tylko taką jak w emajlu
ŚREDNI FORMAT jest tylko średni MIKRO CZTERY TRZECIE jest mikro KROP to wycinek całości PEŁNA KLATKA jest najlepsza bo jest pełna
No to pięknie- już prawie zdecydowałem się na Sony FF, a tu znów zachęta, by czekac
A serio, słyszałeś (czytałeś) gdzieś "cóś"?
ps. Bo do 1 kwietnia to jeszcze kilka miesięcy...
Marek
Zakon Fuji
Skontaktuj się z nami