Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie S5-brudna martyca

Witam, jak w temacie.
    Gdzie można w Trójmieście wyczyścić matrycę w Fuji. Moja jakoś strasznie sie zabrudziła czy zrobić to samemu za pomoca gruszki ,czy koniecznie serwis???
    Popatrzcie
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

Myślę, że dasz radę wyczyścić to samemu. Jak gruszka nie poradzi sobie ze wszystkim to zostaje czyszczenie na mokro. Ten temat był przerabiany na forum setki razy... wystarczy wyszukiwarka.

Domyślnie

Ja czyściłem podciśnieniem zblizając igłę 1,4mm do filttru na matrycy. Na forum Fuji wypowiadał się dośc kompetentnie serwisant, który ostrzegał przed spirytusem (w sensie czyszczenia) i innymi wynalazkami. Paprochy na matrycy posiadają ładunek elektryczny i jego oddziaływaniem trzymają się powierzchni, dlatego dmuchanie w nie dużo nie daje bo zostają tylko przemieszczone w inne miejsce. Ja bym oddał do jekiego kolwiek serwisu i to bez znaczenia czy Canon albo inni.

Domyślnie

Każdy serwis wyczyści... filtr matrycy fufu nie wymaga "ekstra" działań
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Albert44 Zobacz posta
    Każdy serwis wyczyści... filtr matrycy fufu nie wymaga "ekstra" działań
    NO tak, ale chodzi mi, gdzie mogę oddać ją do czyszczenia w Trójmieście.
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

a w trojmiescie to jest serwis dosc sympatyczny (troche pozytywnych opinii maja w sieci) - http://fotocomplex.pl/
    Komercyjna stopka - regulamin forum!
    Full Frame Nikon System

Domyślnie

Ja bym brudną matrycą w S5PRO się nie przejmował bo za kilka miesięcy trzeba będzie czyścić 2x12mpx sCCD
    wpisz 🐒i foto ale nie taką małpę jak w zoo tylko taką jak w emajlu
    ŚREDNI FORMAT jest tylko średni MIKRO CZTERY TRZECIE jest mikro KROP to wycinek całości PEŁNA KLATKA jest najlepsza bo jest pełna

Domyślnie

No to pięknie- już prawie zdecydowałem się na Sony FF, a tu znów zachęta, by czekac
    A serio, słyszałeś (czytałeś) gdzieś "cóś"?
    ps. Bo do 1 kwietnia to jeszcze kilka miesięcy...
    Marek

Zakon Fuji

Uprawnienia umieszczania postów