Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Shisha

Domyślnie Shisha

Będąc ostatnio na jakiejś imprezie u koleżanki, miałam okazję nafocić się różnego rodzaju wariacji z dymem - shisha. Popełniłam między innymi takie coś (podaję linka do oryginału, stąd link, a nie obrazek):
    http://img228.imageshack.us/img228/3239/dsc0127d.jpg
    Wydaje mi się, że to dość wdzięczny temat do obróbki, sęk w tym, że jestem lama i nie wiem jak się do tego zabrać. Wizję mniejszą lub większą mam, ale nie wiem jak.
    No, ale co by nie było, że jestem kompletna faja, wzięłam tyłek w troki, siadłam i zaczęłam kombinować. Jedyne co zrobiłam świadomie - to usunięcie tego łysego czerepu z tła. Reszta - przypadkowa.
    I teraz pytanie: co można z tym jeszcze zrobić? Jak uwypuklić te kłęby dymu? Ma ktoś pomysł i ochotę się pobawić? No i najważniejsze dla kogoś, kto się uczy: jak?
    Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :-)

PS. Nie dysponuję RAWem, niestety.

Oszczędny w słowach Awatar tomko
    Miasto
    Prawie W-wa ;)

Domyślnie

Nieśmiało moja amatorszczyzna

Domyślnie

A musisz kombinować?..tzn łysy do usunięcia i OK. Więcej bym nie kombinowała, bo przekombinujesz
    D5000,18-55VR, 18-200 II VR

Domyślnie

Hm, kombinować. Z grubsza wiem co chcę :-)
    Primo - wywalony łeb z tła, zrobione.
    Secundo - ochłodzić nieco tę łapę, ale pozostać przy kolorze.
    Tertio - uwypuklić te kłęby dymu, trochę je oddzielić od tła (np. przeszkadza mi ten jaśniejszy kawałek sufitu), żeby całość nie wydawała się taka płaska
    Big man, pig man, ha ha, charade you are!
    Pink Floyd
    Mnie nie pytajcie, ja się nie znam!

Uprawnienia umieszczania postów