Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: nie Robal

Domyślnie nie Robal

Witam!
    Nie Robale ale makro, pierwsze próby, więc oczekuję jakichś wskazówek...

1. aj no tak, pewnie ostrości brak w kluczowym fragmencie

2.

3. może bonus:

Pozdrawiam

Domyślnie

Kolorystyka bardzo fajna, temat też, światło w zasadzie ok (może ciut za mocne). Jednak troszkę gorzej jest z wykonaniem.
    Najwięcej można byłoby wyciągnąć z 3. Niestety to "cuś" uschnięte z tyłu troszkę przeszkadza.
    Na 2 prawy górny róg też nie za fajny (i chyba widać tam syfa z matrycy). Być może w prostokątnym kadrze, te dwie makówki fajnie by ze sobą współgrały.
    1 na nie. Poruszona i dodatkowo te linie poziome zupełnie nie współgrają z pionowym motywem zdjęcia.
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

dzieki za komentarz.
    Niestety to "cuś" uschnięte z tyłu troszkę przeszkadza.
    się zastanawiałam nad tym wybierając kadr - z prawej pozostałoby mnóstwo jasnego tła.
    Myślałam o tym też aby zostawić prostokątny kadr, ale jeszcze więcej się działo w tle i mogłoby jeszcze bardziej zakłócić...
    Dzięki za rady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marthi Zobacz posta
    dzieki za komentarz. się zastanawiałam nad tym wybierając kadr - z prawej pozostałoby mnóstwo jasnego tła.
    Myślałam o tym też aby zostawić prostokątny kadr, ale jeszcze więcej się działo w tle i mogłoby jeszcze bardziej zakłócić...
    W takiej sytuacji trzeba więc czasem zaingerować sekatorem... lub zwyczajnie ręką fotografa
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

irass_photography
    Gość

Domyślnie

2 mi sie podoba

Domyślnie

1 chyba poruszona, mi sie podoba 2
    Put some fun between your legs
    -ride a horse

Domyślnie

dla mnie za mocne światło , zamiast f13 użył bym np 2.8 było by plastyczniej , no a poza tym po co takie iso .....?

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

dla mnie za mocne światło , zamiast f13 użył bym np 2.8 było by plastyczniej , no a poza tym po co takie iso .....?
    o tak mi się podobały widoki w szczerym polu, więc rach ciach, kradnę aparat i pstrykam. kto tu myślał nad iso bardziej mnie wiatr zafascynował, który majtał mi tym i majtał

Uprawnienia umieszczania postów