Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Problem - Nikkor 80-200/2.8 D ED

Witam!

Dzisiaj robiłem fotki na nudnej konferencji prasowej i zauważyłem, ze jest coś nie tak z moim obiektywem. Mianowicie robiąc zdjęcia z odległości 2-3 metrów nie łapał ostrości, na automacie i na manualu, natomiast jak odszedłem na 5-6 metrów od fotografowanego obiektu to zdjęcia wychodziły "w miarę" ostre, ale i tak ta ostrość nie była rewelacyjna.
    Czym to może być spowodowane? Coś z aparatem, czy raczej niezbędna będzie wizyta w serwisie?
    Dodam tylko, że obiektyw to "tzw" pompka

Domyślnie

Może ustawiłeś limit zakresu ostrości?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel Zobacz posta
    Może ustawiłeś limit zakresu ostrości?
    Od razu sprawdziłem i to niestety nie było to, zarówno na full i na limit te same problemy były ;/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez projacek Zobacz posta
    Witam!

... Mianowicie robiąc zdjęcia z odległości 2-3 metrów nie łapał ostrości, na automacie i na manualu, ...
    Nie rozumiem... ...co prawda mam "dwupierścieniowca", ale manualnie mogę kręcić ostrością ile chcę i to widać w wizjerze.
    Dodam tylko, że ktoś tu wspomniał o niezbyt poprawnej pracy tych obiektywów z D700. Podczas testu "na bateryjki" może nie było najlepiej ale w "boju" sprawuje się ok. Czasami podpieram sie SB900 podczas ostrzenia, gdy są trudne warunki - w ciemniejszych miejscach podczerwień jednak lepiej mierzy odległośc.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Uprawnienia umieszczania postów