Ja zrobiłem sobie coś takiego na początek: LINK
Szukaj
Ja zrobiłem sobie coś takiego na początek: LINK
Rozmiar tego czegoś jest nikczemny. Jako beauty dish to to może służyć, jeśli chcemy zrobić zdjęcie chomikowi :]
Ja bym sobie nie zawracał głowy.
Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3
Troszkę nie rozumiem opinii że to jest za małe. Przecież to ma być przenośne. Mając 4xSB900 mam ciągać jeszcze duże softy. I kto powiedział że to ma działać jak słoneczko za każdym razem? Zawsze ustawialiście je zgodnie z jakimiś tam zasadami? Filtry i plastry z zestawu to niby co? To że można zrobić sobie ze słomek strumienice to jasne. Czasami po prostu potrzeba czegoś innego i jak ktoś widzi w czymś zastosowanie to o co chodzi? Jako światło kontrowe używam w studio garnków z plastrami miodu i w tym kierunku pomyślałem również o tym dishu. Moim zdaniem rewelacja. Żadnych odblasków z kontrowego do tego przenośne i do wyboru plastry. Jasne można zrobić sobie też z miski. Ale nie przekreślał bym tego zestawu bo dish jest za mały. Zastosowań to ma od groma. Jedyna dla mnie wada to że nie można filtra kolorowego zapiąć pod plaster.
chciałem serdecznie podziękować koledze novell za zakupienie tego zestawiku do SB-900 i wysyłke do mnie do PLto naprawdę daje rade. niebawem przy okazji focenia wykorzystam i podzielę się sampelkami
![]()
szlak przetarty. jesli ktos ma potrzebe sluze pomoca. swoja droga z neicierpliwoscia czekam na sample.
FX
ja tez czekam na sample, jakby sie dalo to przy okazji zdjec cyknij pare tzw technicznych z kilku roznych odelglosci przy tej samej mocy
i koniecznie zrob zdjecie bekstejdzowe zeby bylo wiadomo jak swieciles.
Jestem ciekaw co saer z tego wyciśnie![]()
olender.me
C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8
Skontaktuj się z nami