Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Nr 3 jest fajne.
    Reszta jakoś mnie nie porwała. Rozmawiamy oczywiście o pewnym poziomie, gdzie poprawność techniczna nie wystarcza, aby zdjęcie rzuciło na kolana. A jeśli chodzi o technikę to przyczepię się nr 1 - niskie światło spowodowało głęboki i dość wysoko położony cień koło nosa, który bardzo mi się nie podoba (poszerza nos modelki).
    Oczywiście ogólnie zdjęcia sympatyczne (urocza modelka), ale... czegoś w nich mi brakuje.
    Pozdrawiam
    D40

Domyślnie

Skoro już wszyscy porównuja do jakiegoś poziomu
    To może ja przyrównam do siebie
    Następnie przeżyje kryzys, załamanie nerwowe
    I zamknę się w sobie
    Pozdrawiam

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Mistrzu, znowu mnie zadziwiasz. Jestem w poważnym szoku. Najbardziej podoba mi się 3-ka, potem 4-ka a i efekt mi podchodzi. Czepię się jednak pierwszych 2-óch. Czy ten maikjaż (policzki) to nie efekt PSa? Na 2-gim bardzo dziwnie wyszedł lewy policzek co mnie drażni - odcina go w połowie... Podobnie na pierwszym zdjęciu na prawym policzku mamy namalowane koło Co do kadrów to się nie czepiam - każdy kadruje jak uważa a że tutaj nic mi nie przeszkadza to stawiam maksa...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Red face

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta
    Czy ten maikjaż (policzki) to nie efekt PSa? Na 2-gim bardzo dziwnie wyszedł lewy policzek co mnie drażni - odcina go w połowie... Podobnie na pierwszym zdjęciu na prawym policzku mamy namalowane koło
    Niektórzy ludzie mają takie kości policzkowe, które po nałożeniu różu tak wyglądają. Wg mnie wyglada to uroczo i zamierzałem nic tu retuszować.

Justyna ma to do siebie, że Jej zdjęcia studyjne nie wymagają retuszu skóry. Więc wygląd policzków jest wynikiem układania się światła, a nie jakiś zabiegów w PS-ie. Wg mnie te zdjęcia mają tyle lekkości i naturalności, że ulepszanie Justyny przez retusz nie ma sensu.

...czy aby Szanowni Koledzy nie wpadli zbyt mocno w pułapkę "poprawności pixelowej"?
    Też to miałem, ale ostatnio dochodzę do wniosku, że znacznie ważniejsze od oglądania zdjecia z lupą w ręku jest odejście od niego na metr, przymrużenie oczu i wczucie się w jego klimat, uruchomienie wyobraźni...

Uprawnienia umieszczania postów