Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Rzeszowski zamek

Tym razem kolej na moje próby z architektury.
    Poddaję Waszej ocenie moje fotki rzeszowskiego zamku.

1.
    ...
    4.

EDIT - brak zdjęć na serwerze.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 09-11-2019 o 00:13

Domyślnie

Zamek jest zapewne piękny, chociaż mz za dużo go nie pokazałeś Ale do rzeczy:
    1 - nie dało się zrobić tego kadru gdzieś z wyższej wysokości? Mur zasłania znaczną cześć zamku
    2 - zamek się wali leci w lewo, no i przysłonięta wieża... do tego trochę ciasno...
    3 - patrz nr 1
    4 - przyjemny, jesienny widok, który z zamkiem ma wspólny...mur...

Wybrałeś interesujące miejsce, ale podejdź do niego raz jeszcze...
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Hoobie ocenił prawidłowo, ale kolory świetne.

Domyślnie

ja trochę poprostujesz będzie ok
    pozdrawiam
    Artur

Domyślnie

jak dla mnie ramka odciąga wzrok od czegokolwiek innego na tych zdjęciach ...
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

zdjęcia rzeczywiście można by odrobinę wyprostować, ale podobają mi się. ten mur to ważny element zamku, tam gdzie kiedys była fosa, pod tym murem, tam niegdyś organizowali sobie i spotkania bardzo młodzi zbuntowani ludzie ))
    D300s, F4s + N 80-200/f 2.8 D ED, N 35-70/f 2.8 D, N 50/f 1.8 D, T17-50/f 2.8, SB900

Domyślnie

Dzięki za cenne wskazówki.

Otoczenie zamku dość ogranicza co do możliwości zrobienia zdjęcia z większej odległości.
    Zdjęcia robiłem obiektywem 18-105 i przy kadrze nr 2 stałem już maksymalnie oddalony, a plecami opierałem się o budynek stojący po drugiej stronie ulicy. Rzeczywiście wyszło bardzo ciasno.
    I tak jestem zadowolony, że nie było opinii typu "zdjęcia nadają się do kosza"

Na wiosnę, a może wcześniej zrobię drugie podejście. Mam nadzieję, że będzie lepiej.

Dzięki i pozdrawiam

woda
    Gość

Domyślnie

Domyslalem sie, ze na dwojce juz nie bylo gdzie sie cofnac. Ale moze w takiej sytuacji lepiej podejsc duzo blizej i nie starac sie objac na sile calego obiektu tylko moze z innej perspektywy i jakos odwazniej uciac? Poza tym chyba probowalbym o innej porze. Przy troche innym swietle. Teraz nie widac zadnych cieni na scianie i przez to obraz sie mocno splaszcza. Sam niedawno taka fotke popelnilem. I wyszlo jakbym budynek byl namalowany na jakies wielkiej plandece. Ale kolory na zdjeciach wyszly naprawde ekstra.

Domyślnie

rameczkę to kolega dowalił taką że na moim 15" w robocie jej prawej części to po prostu nie widać. Kadry też mogłby być lepsze - bo za dużo szczegółów potraciłeś (rogi budynków poucinane itp.)
    Ale pewien jestem że następnym razem będzie dużo lepiej - bo coś czuję że w koledze potencjał siedzi

Uprawnienia umieszczania postów