Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: sb 600 pytanie

Domyślnie sb 600 pytanie

czy mozna w jakis sposob wspomoc diode lampy ? czy mozna jakims cudem uzyc wbudowanej diody z d40 ? albo w jakis inny sposob zrobic tak zeby aparat lapal ostrosc np na imprezach w klubie ? zdarzylo mi sie kilka razy ze dioda lampy nie zaswiecila... czy to jakas usterka ?

Domyślnie

nie da się
    witam krajana na forum

Domyślnie

Da się da, wystarczy wyłączyć wspomaganie AF w opcjach lampy i wtedy lampka z body przejmuje obowiązki.
    Swoją drogą, to nie wiem które rozwiązanie lepsze, zawsze wydawało mi się że dioda z lampy jest skuteczniejsza.

No i witam nowego forumowicza
    D50 i parę klamotów l
    Zapraszam na
    TMS fotogaleria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T-M-S Zobacz posta
    Da się da, wystarczy wyłączyć wspomaganie AF w opcjach lampy i wtedy lampka z body przejmuje obowiązki.
    Swoją drogą, to nie wiem które rozwiązanie lepsze, zawsze wydawało mi się że dioda z lampy jest skuteczniejsza.

No i witam nowego forumowicza
    włączenie latarki na aparacie jest raczej bez sensu bo ona tylko świeci a nie daje linii wspomagających AF
    kiedyś był pomysł na zainstalowanie na aparacie wskaźnika laserowego podłączonego do spustu w jakiś sposób ale w tym przypadku było by ryzykowne walić po tańczących wskaźnikiem laserowym
    poza tym nigdy nie narzekałem na wspomaganie AF na tańczących

Domyślnie

Mnie też się wydaje że wspomaganie z SB-600 jest skuteczniejsze, u mnie zdecydowanie szybciej łapie ostrość niż w przypadku lampki z body.
    Ja tylko udzieliłem odpowiedzi na pytanie slimiro.
    D50 i parę klamotów l
    Zapraszam na
    TMS fotogaleria

Domyślnie

ok wielkie dzieki dioda z lampki nie swiecila bo baterie byly na rozladowaniu ;] a ze 1 raz uzywalem sb600 to nie wiedzialem ;]

Uprawnienia umieszczania postów