Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Politechnika Poznańska

Witam serdecznie. Pewnie według wielu to nie jest super kadr, ale chętnie wysłucham waszych opinii.Pozdrawiam.
    http://skrety.plfoto.com...upragnione D700 + N20-35 2.8 / S50 1.4 / N80-200 2.8D

Domyślnie

Najbardziej rzuca się w oczy chyba brak blasku w tej fotografii. Jej ogólna szarość przeszkadza w odbiorze.
    Sam kadr nie jest też jakiś innowacyjny, ale niewiele można mu zarzucić.
    Można by zadbać bardziej o linie prowadzące, zredukować beczkę i poprawić konwersję.

Zachęcam do dalszych prób!
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Zgodzę się z przedmówcą odnośnie szarości, która jednak nie pomaga w odbiorze
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

a może w kolorze lepiej będzie lepiej co?
    http://skrety.plfoto.com...upragnione D700 + N20-35 2.8 / S50 1.4 / N80-200 2.8D

Domyślnie

Lepiej w kolorze.
    Ależ się zmieniło, nawet nie kojarzę jaki to wydział (mechanik ?) a tkwiłem tam przepisowych 5 lat
    MarcinWilk

Domyślnie

Fajne kadrowo, ale popracowałbym nad obróbką. Ta winieta na dole nie pasuje wg mnie i wyciągnąłbym podłogę bardziej, zdjąłbym trochę saturacji z góry, no nie wiem.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Kolorowe jest znacznie lepsze.
    Choć obróbka mogłaby podkreślać zalety przedstawionego motywu.
    Może większa i inna winieta? Bardziej poprowadzi oko? Może inny lokalny kontrast?
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mswilk Zobacz posta
    Lepiej w kolorze.
    Ależ się zmieniło, nawet nie kojarzę jaki to wydział (mechanik ?) a tkwiłem tam przepisowych 5 lat
    To jest nowe Centrum wykładowe i obok już stoi nasza nowa bibliotek ale jeszcze nie jest wykończona. W centrum wykłady chyba mają i mechanicy i elektrycy, Ci z budowy chyba już nie

Co do obróbki no to w tym tkwi szkopuł że az tak bardzo nie siedzę w photosshopie, bawie się powoli ćwiczę i eksperymentuję, ale powoliciesze się że tak się wam chociaż trochę bardziej podoba. Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iktorn
    Co do obróbki no to w tym tkwi szkopuł że az tak bardzo nie siedzę w photosshopie, bawie się powoli ćwiczę i eksperymentuję, ale powoliciesze się że tak się wam chociaż trochę bardziej podoba. Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny
    Nikt nie wymaga od razu obróbki na mistrzowskim poziomie.
    Rady raczej mają zachęcać do prób i dłubania, własnego poszukiwania
    Trening czyni mistrza!
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Mi także kolor bardziej się widzi - trzeba było tak odrazu
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów