Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Kasia C. 1

Domyślnie Kasia C. 1

Kolejne (po "Autostopowiczce" - http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=123891) zdjęcia z warsztatów w Szklarskiej Porębie. Tym razem pierwsza część zdjęć Kasi. Wizaż Eva Danhofer.
    W tej części czasem gładko i dość ciasno. Tym razem typowe "headshoty". Trochę też eksperymentowałem kadrowo-obróbkowo. Możliwe że część jest bardziej portretowa - trudno mi wydzielić, ale że warsztaty bardziej z tego działu, to już tu wrzucę wszystko.

Zapraszam do oglądania i krytyki.

1.

2.

3.

4.

5.

PS. Cięcia (np. po uszach) można powiedzieć, że świadome - mniejsze zło. Ale gdzieniegdzie błąd w kadrowaniu niestety też się zdarzył (winę zwalę na pośpiech, a co!).

Domyślnie

oczy troche za bardzo obrobione, podoba sie poza tym
    Andrzej

Domyślnie

Jak dla mnie świetny set, całość lekka i przyjemna w odbiorze.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

na 3 szkoda że oczka przymknięte. Bardzo potężnie tu make up wyszedł

Domyślnie

miejscami chyba lekko z blurem przesadziłes (nr 5) - rozumiem, ze to glamour, no ale ...
    ogólnie miło sie to ogląda

Domyślnie

Obróbka skóry plastikowa, niestety. Nosek na 1 dziwnie wygląda. Biały pasek ciągnący się od wysokości lewego oka do końca nosa. prawa część twarzy podobnie, biały pasek na krawędzi. połowa dwóch palców środkowych biała Spójrz na brwi na 1 zdjęciu. Połowa jest ciemna ,połowa jasna . Porównaj z 2. Tam są brwi całe ciemne. Na pozostałych podobnie skóra plastikowa. Rozumiem, że ćwiczysz wygładzanie...Kadrów nie oceniam, obróbka skóry na nie. Ale najważniejsze , że większość jest na tak

Domyślnie

kadry mi sie podobają ,ale juz makijaż słabo rzęsy sie lepią, obórka trochę poległa i te minimalne przepalenia na twarzy odwracają uwagę od ładnych oczu modelki, kolor na plus a bw to za czarne jak dla mnie, modelka jest delikatna i to bw czarne moim zdaniem trochę powoduje ze staje się ona ciężka w odbiorze.

Domyślnie

Dzięki za uwagi. Na pewno się przydały (szczególnie w wytyczaniu granic wygładzania) i prawdopodobnie powstanie jeszcze jedna wersja tych zdjęć.

Domyślnie

Przepiękne! Dobrze, że nie wrzucasz na imageshack'a, bo bym tu z Chin nie mógł zobaczyć. Duużo bym stracił.
    Dxxx i inne.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Kadrowanie 1,2,5 mi nie podchodzi. Zdecydowanie za ciasno przed twarzą. Na 5 cięcie i po policzku i po palcach wychodzących zza kadru.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów