Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: 24-70 a stałki

Domyślnie

hehe a jak ten super baz wad zoom da ci w ciezkich warunkach 1/10 czas naswieltania to co zrobisz ? 2,8 to bardzo ciemno czasami
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Postaram się wczuć w to rozwolnienie umysłowe -wiem polska jezyk trudna jezyk

no bo desajnerzy tego lensa nie narzachali sie tyle swinstwa co desajnerzy lensa 24-70 i ten zestaw w nikonie dziala nie tak dżezzi.
    ale kolego tu nie ma orderów za ilość postów, a zwłaszcza takich. Napisz coś jeszcze o sobie, może jakiś post skopiuj nie dowie się nikt. Jak nie masz co robić to pluj w sufit podobno co piąta nie spada na głowę...
    http://www.wix.com/jurkulesza/giefoto
    fx 700/17-35/50/12-24/180
    4/3 E400

Domyślnie

Kolego gie,
    Napisałeś post tak że mało kto wie o co Ci chodzi, (widać nie byłem jedyny), a masz do ludzi pretensje, że Ci nie odpowiedzieli. Ponadto masz pretensje do ludzi, że komentują taki "styl" pisania postów.
    Jeśli uważasz, że to nie dla Ciebie to nie korzystaj z tego forum i tyle. Są tu przyjęte ogólne zasady i albo się do nich stosujemy albo nie i koniec. Jeśli nie akceptujesz pisowni, i regulaminu to nikt nie zmusza Cie do czytania i korzystania z tego forum. A Ty wchodzisz do czyjegoś domu, mówisz niezrozumiałym językiem, i jeszcze masz pretensje, że ktoś zwrócił Ci uwagę, że to nie jest ok... No kurde tak ja to widzę i doceniam to że masz swój styl ale albo się dostosuj albo choć miej odrobinę samokrytyki i nie komentuj jak ktoś zwraca Ci uwagę na rzeczy oczywiste...
    Pozdrawiam
    Mariusz

Domyślnie

Powiem tak, czytam forum o dluzszego czasu i co jak co, ale ten watek zapowiada sie obiecujaco.
    S5 d70s n35 1.8 n50 1.8 n85 1.8 s10-20 n18-70 s70-200

Domyślnie

Kolego mam 24-70 i mam 50 1.4 Zoom jest piekielnie szybki - ostry jak polsilver - przy F rzędu 4-5.6 to po prostu kosmos, miazga - pytościsk na maksa. Ma natomiast trzy cholerne wady: 1) jest duży/ciężki 2) drogi (po kryzysie szczególnie), 3) i gubi gumeczki z czasem. 50tka natomiast ma prawie same zalety - jest mała/lekka, jasna, tania, a przy 1.4 masz taką małą GO, winietę, plastykę, magię i cholera wie co tam jeszcze jakiej zoom ci nie da. Śrubokręt daje radę acz brzęczy nad uchem Jedyna jego wada w porównaniu z zommem to taka że nie ma zooma

Domyślnie

Hahaha "pytościsk" :]
    Co do wad: 1) Można się przyzwyczaić do ciężaru dobrej optyki 2) Cena faktycznie spora - ale można poniekąd to zrozumieć 3) Jak do tej pory gumy u mnie trzymają
    Tak więc 'gie' - pomijając już Twój styl wypowiedzi, mogę Ci powiedzieć że szkło uczciwie zasłużyło na miano legendarnego. Brzytwa od pełnej dziury, najwyższa jakość AF itp. itd. Niektórzy nazywają go "killerem stałek" - coś w tym jest, ale pamiętaj co napisał Niedźwiedź - stałki z reguły oferują dużo lepsze światło, a o to często toczy się walka...
    Ostatnio edytowane przez SzymonWojciechowski ; 05-12-2009 o 03:59

Domyślnie

wspomniany zoomik faktycznie od rogu do rogu ostrzy, aż miło. Na 2,8 i duuużych powiększeniach troszkę słabiej, minimalnie (nie ma o czym mówić) ...ale jak go przymknąć, to potwierdzam pytościski AF w nim chyba wzorcowy, na ciągłym trybie jak pracuje to się zastanawiam ile poprawek na sekunde wstawia .

Zgodzę się z niedźwiedziem, bywają momenty że i 2,8 na 1600 iso jest za mało...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    kraków/tarnobrzeg

Domyślnie

właśnie f2,8 i ISO1600 może być za mało.... ale chyba w D700 możemy zaryzykować troche większą czułość

Domyślnie

a jak nie możemy to się nazywa szumofobność. u mnie w d90 iso6400 to papka, ale czasem trzeba używać.
    wy szczęśliwcy, posiadacze gloryfikowanej wszem i wobec pełnej KLATY, możecie spokojnie sobie czułością machać i kręcić i who_knows_what_else robić ;p
    achhh chyba mi się udzielił styl wypowiedzi hie hie hie

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów