Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: 24-70 a stałki

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie 24-70 a stałki

pytanie kupiłem fajny zestaw w nikonie zoom 24-70 oprócz swoich rozmiarów nie ma wad zastanawia mnie stałoogniskowy lens 50/1.4g porównanie af to porównanie 2 różnych af czy wszystkie stałki w systemie są takie?
    bez sensu ten obiektyw z tego co wiem jest dość nowy dlaczego af tego szkiełka jest oblepiony ślimakami? obrazek też nie jest lepszy od 24-70 chyba ze ktoś lubi mniejsza głębię.. o co tu chodzi proszę o rzeczowe odp (nie interesi mnie że mam mało postów, nie przeszukałem forum---> duzo jest tematów ogólnych i długich jak rzeka ale jak to wszystko zajarzyć..) proszę o właścicieli tych szkieł o wypowiedzi.

pozdr
    aaaaaa....sry to nie ten dział..... sry prosze o przeniesienie
    http://www.wix.com/jurkulesza/giefoto
    fx 700/17-35/50/12-24/180
    4/3 E400

Domyślnie

dlaczego tak jest? a skąd mamy wiedzieć?
    Tak jest i tyle. że 50 1.4g ma wolny af-s
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gie Zobacz posta
    obrazek też nie jest lepszy od 24-70 chyba ze ktoś lubi mniejsza głębię..
    nie ma to jak zrozumienie tematu. różnica między stałką a 24-70 (najbardziej pro szkło nikona w tym zakresie) jest taka że 'zumem' możesz sobie kręcić i jest lepszy do lansu (bo większy).

koszmar, a najlepsze że przyznajesz otwarcie że nie przeszukłeś forum, co znaczy że masz to w d... i czekasz tylko na to aż ktoś za ciebie znajdzie informację.

24-70 ma chyba najszybszy af, 50/1.8 na 100% wolniej. pokaż swoje zdjecia. posiadanie pro sprzętu nie robi z ciebie pro... chyba ostatnio o tym się zapomina

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ryszkut Zobacz posta
    ........

24-70 ma chyba najszybszy af, 50/1.8 na 100% wolniej.......
    Skoro 50/1.8 ma 100% wolniejszy AF od 24-70 to znaczy , że co , że jest MF ... ?
    50/1.4D 85/1.8D 24-70/2.8G SB900 D700

Domyślnie

"sry", ale ja nie "zajarzyłem" jak Ty to mówisz o co Ci chodzi...
    Może jakbyś używał znaków interpunkcyjnych i stosował się do ogólnie przyjętych zasad ortografii to byłoby łatwiej zrozumieć o co chodzi.
    Pozdrawiam
    Mariusz

Domyślnie

ze trzy razy musiałem to przeczytać, żeby CHYBA poprawnie zrozumieć...
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gie Zobacz posta
    pytanie kupiłem fajny zestaw w nikonie zoom 24-70 oprócz swoich rozmiarów nie ma wad zastanawia mnie stałoogniskowy lens 50/1.4g porównanie af to porównanie 2 różnych af czy wszystkie stałki w systemie są takie?
    bez sensu ten obiektyw z tego co wiem jest dość nowy dlaczego af tego szkiełka jest oblepiony ślimakami? obrazek też nie jest lepszy od 24-70 chyba ze ktoś lubi mniejsza głębię.. o co tu chodzi proszę o rzeczowe odp (nie interesi mnie że mam mało postów, nie przeszukałem forum---> duzo jest tematów ogólnych i długich jak rzeka ale jak to wszystko zajarzyć..) proszę o właścicieli tych szkieł o wypowiedzi.

pozdr
    aaaaaa....sry to nie ten dział..... sry prosze o przeniesienie
    to jest TRU - straszna sprawa

Domyślnie

5 wpisów żaden nie różni się od mojego (konstruktywne odpowiedzi albo wcale, jakieś zazdrości, przecinki itp.) bardzo proszę o uświadomienie mnie jakie są stałki w systemie szybsze od 50/14g i pewne. dzięki z góry
    pozdr
    4/3 E400

Domyślnie

O man - rzeczywiście trudno cię błyskawicznie rozumieć. Napisz może post w języku polskim, a nie rzucaj pretensji i roszczeń olewając zasady forum. Pokora nie jest grzechem, a arogancja bywa mało efektywna - sam widzisz.

Domyślnie

ok widzę że to nie ma sensu, grzecznie proszę a za chwilę urośnie wątek do 3 stron i nic nie wniesie, sorka że pytałem... tak sie składa że czytam forum do dłuższego czasu i nie znalazłem odpowiedzi ale się nie dziwię jak każdy post ma tak wyglądać jak ten, to tu nikt nic nie znajdzie, bo watki maja po kilkadziesiąt stron i już wiem dlaczego.
    pozdr
    4/3 E400

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów