Szukaj
pewnie tak zrobie, tyle, że to duzo roboty jest
poza tym teraz wiekszosc ludzi ma laptopy
To poczekaj aż spali Ci płytę główną i dyski to na 100% będziesz wiedział co było przyczyną i co wymienićSorry, ale nie mogłem się powstrzymać.
podmienilem i... i nic, dalej to samo, tylko, że z dużą mniejszą częstotliwością da się jakoś na tym pracować. To jak, plyta głowna do wymiany ?
Oblukaj kondensatorki elektrolityczne, zacznij od tych w około procesora umieszczonych bo tam najcieplej jest, czy któryś nie spuchł, nie podniósł się. Sięgnij do pamięci w swojej głowie czy może przed tą awaria coś w kompie grzebnąłeś rękami i czy da się to odwrócić celem sprawdzenia.
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 08-12-2009 o 12:49
Ja tylko chciałem dodać na przyszłość, że jest tryb uruchamiania się Windowsa, w którym się komputer nie restartuje, tylko staje na tym bluescreenie. Też miałem taki problem kiedyś, że nie mogłem przeczytać co mu nie śmiga, a wstać nie chciał - okazała się to pierdółka, bo coś z sektorem na dysku i komp udało się uratować w 5 minut bez reinstalacji.
Pozdrawiam,
kaktus
(fotograf amator - w JPEGach robię)
Panowie i mnie to spotkalo w nowym HP. Radosc z poteznej maszyny jaka jest core 7i 920 9G RAM trwala jeden dzien. Juz na drugi dzien po zakupie wyskoczyla mi niebieska strona i komp sam sie zresetowal. Powtarzalo sie to raz dziennie i po takim resecie dzialal juz bez problemow do konca dnia. Wlasciwie nie przeszkadzala mi to az tak bardzo ale, ze komp nowy i na gwarancji to trzeba bylo cos zrobic. Zaczalem sam kombinowac i szukac ale nic nie wyniuchalem. Zadzwonilem wiec do HP tech support i tam dowiedzialem sie, ze na 99% bedzie to plyta glowna.
A tak na marginesie jestem ciekaw ile to bedzie trwalo i jak spisze sie serwis HP. Z tego co widze to wysylka jedzie do Texasu a z NY to niezly kawalek drogi. Mam nadzieje, ze nie zostane bez kompa przez pol roku; troche sie naczytalem o serwisie Nikona w polsce no i mam lekkie obawy przed ta naprawa.
tak się zastanawiam, czy to moze byc wina karty sieciowej ?
zauwazylem, ze komputer resetuje sie jak korzystam z przegladarek internetowych, jak robie cos na dysku, nie mialem jeszcze resetu. Przypadek czy jednak mozliwe?
Skontaktuj się z nami