Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MR Zobacz posta
    Niestety nie mam teraz tyle kasy, zeby strzelac co moze byc wadliwe i wymieniac, stad chcialbym wymienic jednak złą cześć.
    Nie możesz się podpiąć pod zasilacz jakiegoś kolegi z akademca? Ja bym tak zrobił, bo to może, ale nie musi być zasilacz.
    Ostatnio edytowane przez _Bobo_ ; 06-12-2009 o 11:09
    Nikon.

Domyślnie

pewnie tak zrobie, tyle, że to duzo roboty jest

poza tym teraz wiekszosc ludzi ma laptopy

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

To poczekaj aż spali Ci płytę główną i dyski to na 100% będziesz wiedział co było przyczyną i co wymienić Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać.

Domyślnie

pewnie tak zrobie, tyle, że to duzo roboty jest

poza tym teraz wiekszosc ludzi ma laptopy
    Dużo? podmiana zasilacza to parenaści minut.
    Nikon D80 + N18-70DX+ S70-300 DG APO + Carena TZ-250

Domyślnie

podmienilem i... i nic, dalej to samo, tylko, że z dużą mniejszą częstotliwością da się jakoś na tym pracować. To jak, plyta głowna do wymiany ?

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Oblukaj kondensatorki elektrolityczne, zacznij od tych w około procesora umieszczonych bo tam najcieplej jest, czy któryś nie spuchł, nie podniósł się. Sięgnij do pamięci w swojej głowie czy może przed tą awaria coś w kompie grzebnąłeś rękami i czy da się to odwrócić celem sprawdzenia.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 08-12-2009 o 12:49

Domyślnie

W czwartek po włączeniu, komputer resetował się w momencie ładowania systemu (pojawiał się bluescreen na 1 sek i restart). Jako, że ani tryb awaryjny, ani ostatnia dobra konfiguracja nie działały, zrobiłem format.
    Ja tylko chciałem dodać na przyszłość, że jest tryb uruchamiania się Windowsa, w którym się komputer nie restartuje, tylko staje na tym bluescreenie. Też miałem taki problem kiedyś, że nie mogłem przeczytać co mu nie śmiga, a wstać nie chciał - okazała się to pierdółka, bo coś z sektorem na dysku i komp udało się uratować w 5 minut bez reinstalacji.
    Pozdrawiam,
    kaktus
    (fotograf amator - w JPEGach robię)

Domyślnie

Panowie i mnie to spotkalo w nowym HP. Radosc z poteznej maszyny jaka jest core 7i 920 9G RAM trwala jeden dzien. Juz na drugi dzien po zakupie wyskoczyla mi niebieska strona i komp sam sie zresetowal. Powtarzalo sie to raz dziennie i po takim resecie dzialal juz bez problemow do konca dnia. Wlasciwie nie przeszkadzala mi to az tak bardzo ale, ze komp nowy i na gwarancji to trzeba bylo cos zrobic. Zaczalem sam kombinowac i szukac ale nic nie wyniuchalem. Zadzwonilem wiec do HP tech support i tam dowiedzialem sie, ze na 99% bedzie to plyta glowna.
    A tak na marginesie jestem ciekaw ile to bedzie trwalo i jak spisze sie serwis HP. Z tego co widze to wysylka jedzie do Texasu a z NY to niezly kawalek drogi. Mam nadzieje, ze nie zostane bez kompa przez pol roku; troche sie naczytalem o serwisie Nikona w polsce no i mam lekkie obawy przed ta naprawa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iroyork Zobacz posta
    A tak na marginesie jestem ciekaw ile to bedzie trwalo i jak spisze sie serwis HP. Z tego co widze to wysylka jedzie do Texasu a z NY to niezly kawalek drogi. Mam nadzieje, ze nie zostane bez kompa przez pol roku; troche sie naczytalem o serwisie Nikona w polsce no i mam lekkie obawy przed ta naprawa.
    5-7 dni roboczych.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

tak się zastanawiam, czy to moze byc wina karty sieciowej ?

zauwazylem, ze komputer resetuje sie jak korzystam z przegladarek internetowych, jak robie cos na dysku, nie mialem jeszcze resetu. Przypadek czy jednak mozliwe?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów