Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie portret przy oknie...

Dobry wieczór...

pozdrawiam,
    Magda

Domyślnie

to jest herbata

Domyślnie

Mnie jakoś ta fota nie podchodzi - moim zdaniem zbyt ciasny ten kadr i jakoś pierwsze co po oczach bije to ta klamka od okna a potem dopiero modelka.
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

mnie też klamka denerwuje...

PS: to była kawa, dobra kawa

Domyślnie

też uważam że jest za ciasno dołem, bardziej niż klamka przeszkadza mi nie wiem co to jest- brudna szyba? nad klamką

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stonka Zobacz posta
    bardziej niż klamka przeszkadza mi nie wiem co to jest- brudna szyba? nad klamką
    hehe, aż tak brudnych szyb nie mam sama nie wiem co to jest, w każdym razie, coś za oknem.

Dziękuję za uwagi!
    Czy konwersja do czerni bieli jest w miarę ok? To nowość dla mnie i nie potrafię tego ocenić na własnych zdjęciach...

Domyślnie

Wydaje mi się, że przy tym zdjęciu nie warto oceniać konwersji BW, bo jest zbyt mało zróżnicowane, za mało elementów, które mogły by się różnić stopniem szarości.
    Ale nie w tym rzecz - myślę, że Twój "błąd", polega na tym, że jednym z oczekiwań odbiorców co do portretu jest to, by było widać oczy fotografowanej osoby. Po prostu, IMHO, spojrzenie jest najważniejsze. A u ciebie jest portret może filiżanki, może klamki, ale na pewno nie modelki. Pewnie, jak każdą regułę, również i tą na niektórych dobrych portretach się łamie, ale... tutaj to nie działa.
    Pozdrawiam, Piotr

Uprawnienia umieszczania postów