Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Odwiedziny:))

Domyślnie Odwiedziny:))

Kilka dni temu odwiedziłam znajomych, którzy mają super maluchy) Dzieciaczki fajne, rodzice też- więc spontanicznie wyszło kilka zdjęć) Proszę, oceńcie moi drodzy czy nada się toto na upominek dla w/w Rodzinki?)
    Przepraszam za ilość)

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    i bonus pt. "Czekam na Mikołaja")

1.
    2.
    3.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez imonmati Zobacz posta
    Proszę, oceńcie moi drodzy czy nada się toto na upominek dla w/w Rodzinki?
    Według mnie jak najbardziej.

Mi się najbardziej podoba bonus 1. Natomiast mam wrażenie, że oczy maleństwa są nienaturalnie niebieskie - naprawdę ma takie oczy, czy były tam jakieś kombinacje? Nawet na różnych zdjęciach ten niebieski ma różne odcienie...

Domyślnie

Nie kombinuj tak bardzo przy oczkach i będzie ok..
    No i moze znajdziesz jakieś zdjęcia gdzie (bonus: "czekam na mikołaja" ) dzieci są bardziej radosne.. bo tutaj wyszły raczej jakby mikołaj był tym co zabiera prezenty..

Domyślnie

No dobrze, dobrze, macie rację)- przyznaję, że z oczami maleństwa przekombinowałam ) A starszy smyk to bardzo poważny facet jest A poza tym ciotka z aparatem wycelowanym w niego może trochę dziwić) Ale obiecuję, że na uśmiech poczekam cierpliwie i jak tylko uda się "ustrzelić"- pochwalę się)

Domyślnie

Będą się podobać! Mi najbardziej 1 za kadr i do tego 6, 7, 8 i 10. MZ, podkręcenie oczu tak ale tylko przy podkręceniu wszystkich kolorów, na wybranym zdjęciu i w przemyślany sposób oczywiście. Dzieci to wdzięczny temat do fotografii i często nie warto nic kręcić (dla idei samego kręcenia).
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

przyjrzyj się jeszcze raz tym fotkom....szczególnie kadrom. Są bardzo przypadkowe, prawie wszystkie pocięte jak nie ręka to głowa...
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adu Zobacz posta
    przyjrzyj się jeszcze raz tym fotkom....szczególnie kadrom. Są bardzo przypadkowe, prawie wszystkie pocięte jak nie ręka to głowa...
    Nie zgadzam się z tą opinią- kadry są spontaniczne ale to nie oznacza, że przypadkowe. Poza tym to nie była profesjonalna, ustawiana sesja- tylko takie raczej "podglądanie" w domowym zaciszu- z czego wynikają różne ograniczenia. To oczywiście nie może tłumaczyć pewnych niedociągnięć- ale cały czas podkreślam, że uczę się, nie jestem profesjonalistą. Przyznaję rację do tego, że na niektórych kadrach są poucinane kończyny (ale nie wszędzie)- z tym jeszcze czasem mam problem, zwłaszcza jak miejsca mam mało, żeby dobrze wykadrować. A co do poucinanych głów- uważam, że umieszczenie całej głowy w kadrze nie jest wyznacznikiem tego, czy zdjęcie jest dobre, czy nie- raczej to kwestia zamysłu fotografa, tego jak chce przedstawić daną scenę- no i rzecz gustu oczywiście. No chyba, że się mylę)

Domyślnie

bardzo fajna seryjka, najlepszy, moim skromnym zdaniem, bonus 1.

Uprawnienia umieszczania postów