I tak, o niebo, lepsza od mojej "imieninowej"......za póżno edytowałem..![]()
Szukaj
I tak, o niebo, lepsza od mojej "imieninowej"......za póżno edytowałem..![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
Zbyszek, sam wiesz, że to zdjęcie nie powinno ujrzeć światła dziennego![]()
![]()
Co do odwiedzin nowych karmników to byłbym spokojny. O ile w pobliżu nie ma kotów szybko będziesz miał całą zgraję głodnych pierzaków
Zatem powodzenia życzę
![]()
D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
lhttp://wld-art.pl
Ta też mi wyszła jak bym w imieniny robił i to w ostatniej fazie.
Koty na działkę przychodzą, ale w nocy, a mojego koteczka prowadzę na razie na smyczy żeby nie uciekł, trzeba przyznać, że tak dziwnie jak z tym kotem to okolic domu nie zwiedzałem, kręcę się w kółko nawracam po trzy razy w jedno miejsce i jeszcze na dodatek oglądają to wszystko budowlańcy
z nowopowstającego domu, wole nie wiedzieć, co o mnie mówią
.
Pozdrawiam Zbyszek
D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
Sony HDR SR 11
Ja jakie są te wskazówki wyjadaczy ? Ciekawym bo też chciałbym takowe zmajstować.
Fotoamator + Nikon D300, FujiFilm S5 Pro, Fujifilm X10 i XT-10
Pozdrawiam. M.K.
Czekamy na następne z nowej miejscówki, pozdrawiam
Pozdrawiam! Irek
Jak już wszystko poustawiam to zrobię zdjęcie tego cuda techniki, będzie, z czego się pośmiać.
Na razie zaczęły przylatywać sikorki modraszki i bogatki, pierwszy raz widzę te ptaszyny razem, kłócą się ze sobą i przeganiają się, wygrywają bogatki, niestety pogoda pozwoliła tylko na czas 200 do 250, przy ISO 1600.
Popełniłem kilka błędów, nie posprzątałem paru liści i wylazły brązowe plamy na zielonym tle, zostawiłem gałązki na belce czy jak to się tam zwie i jak wiecie sami, z gałązek zrobiły się śmieci na zdjęciach, jeszcze muszę znaleźć dobre ustawienie namiotu względem karmika i poeksperymentować z ustawieniami puszki, bo na niektórych sikorkach wyszły przepały.
Ważne, że zaczyna wszystko powoli działać, namiot rozbity, sikorki ustawiają się w kolejce do jedzenia pojawiła się też sroka, sójki jeszcze z góry podziwiają moje wyczyny, tylko nie wiem jak ściągnąć niżej dzięcioły, chyba powbijam dżdżownice w drzewa.
Z tego chleba mąka musi wyjść, jeszcze chwilę.
Pozdrawiam Zbyszek
D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
Sony HDR SR 11
Witamy po przerwie i czekamy na nowe fotki...zapał widzę jest - to dobry znak![]()
Pozdrawiam Jacek P.
Skontaktuj się z nami