Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Lampa studyjna

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Lampa studyjna

Czy opłaca się kupić taką tanią lampe studyjną?

http://www.allegro.pl/item822998890_...zelaczana.html
    Scarlet

Domyślnie

tu nie ma co patrzeć czy sie opłaca czy nie tylko czy masz zamiar zagłębiać się w fotografie studyjną czy tylko raz kiedyś sobie coś tam pstryknąć w mini studiu ja z takimi żarówkami napstrykałem mase zdjęć kiedyś i da się spokojnie tym ładnie doświetlać także nie chodzi tu o samą lampe a o twoje dalsze plany jak wspominałem

Domyślnie

Potrzebuje czegoś dobrego. Chciałabym otworzyć zakład foto.
    Scarlet

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scarlet Zobacz posta
    Skoro ma być dobre to niestety musisz wydać więcej kasy. Może na początek nie bardzo dużo, ale przydałaby się jakaś konkretniejsza lampa z płynną regulacją mocy.
    Taka żarówką błyskową da się też robis foty, ale często bywają z tym problemy.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Czy możesz mi coś konkretnego polecić?
    Scarlet

Domyślnie

Np. to http://www.funsports.pl/c,pl,22_47,1...+blyskowe.html
    Ceny takich lamp zaczynają się od 219 zł. I te już będą dużo lepsze niż żarówka błyskowa. Seria CY... droższa, ale masz większy zakres akcesoriów do zastosowania.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Dziękuje ci bardzo. Czy 2 takie lampy wystarczą? Zupełnie się na tym nie znam. Można do nich montować takie ekrany rozpraszające?

A taki zestaw opłaca się kupić?
    http://www.funsports.pl/p,pl,604,zes...++softbox.html
    Ostatnio edytowane przez scarlet ; 02-12-2009 o 19:00
    Scarlet

Domyślnie

Ciężko tak na prawdę jest określić "opłacalność" takiego zakupu. Jest to kwestia względna. Osobiście w tej cenie wolałbym zestaw Fomei basic 200 (okolice 1500 zł). Ale to tylko moje osobiste zdanie.

Dobrze byłoby dobrać moc lamp do pomieszczenia, które ma robić za studio.

Oszczędny w słowach Awatar eldarek
    Miasto
    okolice Sandomierza

Domyślnie

Z tego co tam piszą to :
    Dodatkowe wyposażenie:

Statyw Parasolki Softboksy Wyzwalacze Strumienica Filtry, czyli najpewniej takie ekrany rozpraszajace można montować
    Piękno widzianego obrazu tkwi w zmysłach,
    które wyostrzają się patrząc przez obiektyw...
    ( nie moje ale ma coś w sobie)

Domyślnie

Czy opłaca się kupić taką tanią lampe studyjną?
    http://www.allegro.pl/item822998890_...zelaczana.html
    To nie jest studyjna lampa błyskowa, tylko żarówka błyskowa.
    ..Zupełnie się na tym nie znam.
    Sorry ale zweryfikuj swoje plany co do zakładu foto. Trzeba mieć chociaż jakieś podstawy wiedzy w temacie. Popatrzyłem w twoje posty. Zdjęcia dzieci robisz w miarę OK, ale przy świetle zastanym. Podaruj sobie studio. To zupełnie inny świat o którym chyba nic nie wiesz. To czego sie dowiesz na forum to dopiero podstawy. Nic nie wiesz o sprzęcie, czyli na nim nigdy nie pracowałaś. Umiejętność oświetlania wymaga pewnej praktyki. Ja nie miałbym śmiałości by otwierać zakład fotograficzny bez znajomości podstaw.
    Inna sprawa - do pracy zawodowej podaruj sobie sprzęt za kilkaset zł czy za 1,5 tys. To, że sprzedawcy nadużywają słowa "profesjonalny" na określenie czasem zupełnej plastikowej tandety na allegro to norma. Do zawodowej pracy na studio musisz wydac kilka tysięcy złotych minimalnie.
    Naprawdę bym ci coś radził, ale gdybyś coś wiedziała. A tak to będę odradzał. Pierw się gdzieś zatrudnij w studiu, poobserwuj albo pójdź na kurs czy wynajmij studio i zobacz co do czego służy.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 02-12-2009 o 22:24
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów