Close

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 81

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darko Zobacz posta
    Tak mi mów

Tą dyktę i tak już przyciemniłem ale faktycznie można by jeszcze ta maziaje przyciemnić.
    Wydaje mi się że błędem od początku było ustawienia Ani, za blisko ściany, tak sobie gdybam
    Jak by była dalej to nie miał bym cienia, a ja lubię cienie

Z konwersji (jeśli robisz w NX) odznacz maziaje (nie pędzlem, tylko punktem sterowania wyborem (jeden klik), drugie narzędzie z lewej od pędzla) później tylko zdejmij saturację dla całości i nie powinno świecić (takiego blasku dostaje przy konwersji)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darko Zobacz posta
    Nie bądź taki skromny, całkiem całkiem Ci to wyszło
    To co mi podpada to cięcie na głowie takie nie zdecydowane ciał bym mocniej albo sobie odpuścił
    no i przycięte prawe ramie, mogłeś zostawić ciut więcej swobody
    Tak.
    A na marginesie, wszyscy tu jacyś skromni

Domyślnie

Canokin,cholera jasna!!!

..

...

....

przez Ciebie wpadnę w narcyzm...

Domyślnie

Chłopaki, ja tego nie mówiłem przez skromność Się nie zrozumieliśmy... pewnie, że całkiem mi poszło
    I nic już nie będę przekadrowywał. Się nakadrowałem tego zdjęcia wystarczająco. Po prostu jak kadruję to zachowuję pierwotne proporcje zdjęcia, stąd cięcie w poziomie niesie za sobą konieczność cięcia w pionie, a razem to już trudniej spasować. Przynajmniej mi. Chociaż fakt, może i by było lepiej tak ciut mocniej z góry zabrać. I z prawej nie mogłem zbytnio dać więcej, bo na oryginale to się migawka do końca nie zdążyła schować i został cień na 1/4 kadru

A poniżej jeszcze jedno i koniec... taki eksperyment... bo ja wolę eksperymenty niż takie sprawdzone bezpieczne obróbki

KaleidoStar... masz szczęście, że jeszcze mam dobry wzrok... gdybym miał gorszy to pewnie bym padł na zawał.... bo wpierw się wystraszyłem tego "Canokin,cholera jasna!!!"
    peace & love

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canokin Zobacz posta
    Chłopaki, ja tego nie mówiłem przez skromność Się nie zrozumieliśmy... pewnie, że całkiem mi poszło
    No ale teraz to już przeginasz
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Eksperyment "prześliczny" i ta bladość skóry z delikatnym różem. Może tylko dodaj ramkę.
    Ostatnio edytowane przez waldek ; 03-12-2009 o 10:09

Domyślnie

Canokin, moim zdaniem przeswietlone.

KaaleidoStar, masz piekne oczy, takie błekitne
    Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
    http://press-shots.blogspot.com/
    Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldek Zobacz posta
    A eksperyment "prześliczny" , szkoda że nie ma ramki.
    I ta bladość skóry z delikatnym różem.
    Mi nie podchodzi, znaczy kadr i poza modelki jak najbardziej mi tu odpowiadają
    ale już obróbka mi się nie widzi za bardzo daje po oczach, zaznaczam że to może być wina monitora

Domyślnie

Wszyscy macie rację... jest prześwietlone, ale ja jestem prześwietlacz, chociaż chyba darko ma rację... teraz ciut przesadziłem Jednak wstawiłem zdjęcie, bo mi się strasznie podobają kolory włosów i te oczy ... kurcze, chciałem przerabiać na bw, ale przez te oczy nie mogę
    A ramkę nawet zrobiłem... tylko, że ja robię takie zwykłe białe i mi się nie spodobało :P
    peace & love

Domyślnie

HI, hi oczka faktycznie ma fajne, tylko nie mówcie mojej żonie

To kolejna wprawka po tym jak dziś Waldek zwrócił uwagę że moje zdjęcia są za sterylne w stosunku do
    otaczającej architektury.

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów